14.5 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Mate Rimac kreće u izgradnju kampusa od milijardu kuna! Zurovec: ‘Ne pamtim tako veliku investiciju!’

Pročitajte još:

Mate Rimac i njegovi Rimac Automobili uskoro kreću u izgradnju velikog poslovnog kompleksa pokraj povijesnog dvorca Kerestinca u koji će preseliti svoju tvrtku. Na natječaj Grada Svete Nedelje za izgradnju proizvodnog i istraživačko-razvojnog kampusa na toj lokaciji prIstigla je samo jedna ponuda – ona tvrtke Rimac Automobili, a natječaj je jučer zatvoren. Rimac tako gradu donosi ulaganja od milijardu kuna te 700 visoko plaćenih radnih mjesta

Svetu Nedelju raduje što im dolazi tako veliki nacionalni brand koji već godinama uspješno osvaja globalno tržište. Natječaj propisuje da bi kampus trebao biti dovršen tri godine do početka gradnje, a gradonačelnikom Svete Nedelje Dario Zurovec pojašnjava da se iza dvorca nalazi zemljište za koje je raspisan natječaj s pravom građenja na 69 godina.

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec rekao je za RTL Danas kako je to jedna lijepa priča.

“Iza dvorca Kerestinec nalazi se zemljište za koje smo raspisali natječaj s pravom građenja na 69 godina. Rimac automobil kao vrlo respektabilna tvrtka koja nas je bacila na kartu, možemo reći na svjetsku kartu jedne Meke za električne automobile, jedina se javila na ovaj natječaj”, rekao je Zurovec.

Natječaj propisuje da bi kampus trebao biti dovršen tri godine od početka gradnje. U međuvremenu tvrtka Mate Rimca seli se u novi prostor u kojem će se nalaziti do izgradnje kampusa. Odlučili su se za prostorije bivšeg Peveca na Jankomiru.

“Kampus bi okvirno 2025. godine trebao biti gotov. To je razvojno-istraživački kampus sa svim komplementarnim i dodatnim sadržajima, poput smještajnih kapaciteta, izložbenih salona, proizvodnje, razvoja i svega što se god u principu veže na tako nešto. Tu bih naglasio da bi se onda to pretvorilo praktički u jednu Silicijsku dolinu i mislim da je to jedno veliko ulaganje, tim više što ne pamtim da je jedna jedinica lokalne samouprave imala, barem ne u zadnje vrijeme, ulaganja preko milijardu kuna, gdje se praktički otvara mogućnost za preko 700 radnih mjesta u neposrednoj blizini glavnoga grada”, pojasnio je Zurovec.

Zurovec kaže kako sredina poput Svete Nedjelje može služiti za primjer drugima – da se može investirati i da politika može biti u službi poduzetnika i građana.

“Jedina dobra politika vam je na koncu dobar posao. Ako mi možemo omogućiti ljudima da rade, ako možemo omogućiti poduzetnicima da se šire, da naprave nešto novije, da naprave novu vrijednost, ja mislim da je to definitivan pokazatelj da se u Hrvatskoj može bolje”, zaključio je prvi čovjek Svete Nedelje.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.8 ° C
16.6 °
13.6 °
29 %
2.1kmh
0 %
Pet
16 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: