20.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Milanović izjavom naljutio Austrijance: Austrijanci pozvali na razgovor hrvatskog veleposlanika

Pročitajte još:

U Austriji se danas zabranjuje ljudima koji nisu cijepljeni, da izlaze iz kuće. Što je to, znanost ili su to metode koje podsjećaju na tridesete godine?, rekao je Milanović, a Austrijanci su se uvrijedili

Austrijski dnevni list “Die Presse” u srijedu je objavio kako je hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić pozvan u austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova u Beču zbog izjava predsjednika Zorana Milanovića, koji je podsjetimo oštro kritizirao lockdown za necijepljene u Austriji, izjavivši kako “to podsjeća na 30-te godine prošlog stoljeća”.

Die Presse navodi obrazloženje austrijskog Ministarstva vanjskih poslova: “Kritika korona mjera u Austriji od strane hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića je dovela do diplomatskog nesuglasja u Beču. Ministarstvo vanjskih poslova je u srijedu pozvalo hrvatskog veleposlanika Daniela Glunčića na razgovor zbog izuzetno skurilne izjave hrvatskog predsjednika”.

Hrvatskom veleposlaniku domaćini su izrazili čuđenje zbog navedenih izjava, prenosi Die Presse APA-u.

“Milanovićeve izjave trebaju se odbaciti na najjači mogući način”, poručeno je nakon razgovora Glunčića i glavnog tajnika Ministarstva Petera Launsky-Tieffenthala.

“Usporedbe mjera protiv pandemije COVID-a i fašizma su neprihvatljive, Naša je odgovornost zaštititi ljude u Austriji. Mi smo preuzeli tu odgovornost”, doznaje se u Ministarstvu.

“Mogu potvrditi da sam bio pozvan na razgovor u ministarstvo vanjskih poslova Republike Austrije”, rekao je hrvatski veleposlanik Danijel Glunčić za Hinu. On je odbio komentirati sadržaj razgovora.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.8 ° C
21.8 °
20.1 °
43 %
3.1kmh
0 %
Uto
20 °
Sri
22 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: