5.1 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Miletić “u teškom šoku” zbog pedofila u katoličkim skautima: “Posebno boli što me naslijedio pedofil”

Pročitajte još:

“U teškom šoku sam nakon pročitane vijesti o pedofilu unutar katoličkih skauta. Posebno boli da je takav naslijedio lokalno vođenje katoličkih skauta Riječke nadbiskupije nakon što sam ja prije godinu i pol dana izašao iz organizacije”, napisao je Miletić.

Riječka policija 11. kolovoza u pritvor je strpala 24-godišnjeg pedofila, zbog spolnog zlostavljanja djevojčice rođene 2008. godine. Gnusna djela činio je od prosinca 2020. do lipnja 2021. godine, a riječ je o šefu Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije.

Uhićeni 24-godišnjak na tom je mjestu naslijedio Marina Miletića, nakon što je Mostov saborski zastupnik otišao u politiku.

O cijelom slučaju oglasio se DORH.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci javlja da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak počinio kaznena djela na štetu 13-godišnje djevojčice i to od prosinca 2020. do lipnja 2021. godine na području jedne općine u Primorsko-goranskoj županiji.

Index doznaje da je riječ o mladiću koji je bio predsjednik Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, iste organizacije koju je Mostov zastupnik Marin Miletić vodio prije odlaska u politiku.

Situaciju je komentirao i Miletić na svom profilu na Facebooku.

“Užas i gnjusobu pedofila treba najstrože sankcionirati.

U teškom šoku sam nakon pročitane vijesti o pedofilu unutar katoličkih skauta. Posebno boli da je takav naslijedio lokalno vođenje katoličkih skauta Riječke nadbiskupije nakon što sam ja prije godinu i pol dana izašao iz organizacije.

Najoštrije osuđujem ovog i svakog drugog pedofila gdje god on bio i čime god se on bavio. Zločin pedofilije je najodvratniji i najgnjusniji čin koji odrastao čovjek može učiniti prema djeci.

I ova odvratnost pokazuje da nam je nužan antipedofilski zakon koji je najavio moj kolega Nikola Grmoja.

Za pedofile i one koji na bilo koji način brane ili promiču pedofiliju NEMA mjesta na slobodi u hrvatskom društvu.

Očekujem od institucija da će pravedno kazniti dotičnog pedofila koji je ovime izdao sve temelje katoličkih skauta, crkve i zdravog razuma.

Pozivam sve koji na bilo koji način dobiju bilo kakve informacije o bilo kojem pedofilu – neka odmah istog prijave policiji”, napisao je Miletić.

Priopćenje DORH-a
“Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je prije dva dana, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina iz članka 158. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i zadovoljenja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina iz članka 160. stavak 1. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog osumnjičenika te je protiv njega donijelo rješenje o provođenju istrage. (11. 8. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak počinio navedena kaznena djela na štetu djevojčice (2008.) od prosinca 2020. do lipnja 2021. godine na području jedne općine u Primorsko-goranskoj županiji.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku)”, navodi se u priopćenju.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
5.1 ° C
6.6 °
2.8 °
91 %
1.5kmh
0 %
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
11 °
Ned
10 °
Pon
8 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: