9.1 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Nalaz ministarstva navodno otkrio: Majka dan prije užasa došla u Centar i tražila pomoć: ‘Nije znala što činiti…’

Pročitajte još:

Ministarstvo je složilo kronologiju slučaja prema dokumentaciji koju su proučili

Večernji list neslužbeno doznaje da je majka preminule djevojčice, koja je osumnjičena za njezino fatalno premlaćivanje, dan prije tragičnog događaja došla u Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška i tražila pomoć.

To, navodno, proizlazi iz nalaza Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koji je, piše Večernji, složio kronologiju slučaja prema dokumentaciji koju su proučili.

Nakon provedenog izvanrednog nadzora u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, zbog utvrđene odgovornosti smijenjen je ravnatelj Centra Branko Medunić. Nadzornici su na osnovi analize dokumentacije utvrdili kronologiju iz koje proizlazi da se majka djeteta nedugo nakon poroda, u rujnu 2018. javila Centru za socijalnu skrb i zatražila smještaj u sigurnu kuću zbog nasilnog partnera, neslužbeno doznaje Večernji list.

Međutim, ističe Večernji list, nekoliko dana poslije sama je napustila sigurnu kuću i vratila se partneru. Nakon vjenčanja, par je izrazio želju da im se dijete vrati, a stručni tim Centra procijenio je da je povratak djeteta u biološku obitelj umjereno rizičan te da bi dijete trebalo vratiti uz intenzivan nadzor i stručnu pomoć roditeljima. Voditeljica je, prema informacijama Večernjeg lista, redovito obilazila obitelj, djevojčica je bila uredna, počešljana, lijepo odjevena i urednog razvoja.

A onda su se, piše list, početkom godine roditelji počeli žaliti voditeljici “da se dijete počinje čudno ponašati, da ide u regresiju, sve slabije govori”. Voditeljica to i sama primjećuje, a u izvješću iz ožujka ove godine zapisuje da dijete hitno treba psihologa.

“Dan prije nego što je djevojčica završila u bolnici s teškim ozljedama, majka je dovela dijete u Centar i tražila pomoć jer nije znala što činiti. S obzirom na to, utvrđeno je da je za curicu bilo povoljnije ostati u udomiteljskoj obitelji, gdje se dobro adaptirala i razvijala te je razvila snažnu emocionalnu povezanost s udomiteljima”, prenosi Večernji.

Kakvu je konkretnu pomoć tražila i zbog čega, nije navedeno. Jesu li ikakvi konkretni podaci poduzeti kako bi se to zbilja učinilo, također nije poznato.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
9.1 ° C
9.4 °
7.1 °
80 %
3.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: