9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Njemačka skida veći dio Hrvatske s crvene liste: Hrvatska više nije opasna, samo dvije županije ostale na ‘crvenoj listi’!

Pročitajte još:

Njemački Institut Robert Koch objavio je da će u nedjelju njemačka savezna vlada s liste rizičnih područja ukloniti dijelove Hrvatske, Grčke i Švicarske te cijelu Austriju.

Od nedjelje će samo dvije hrvatske županije ostati na njemačkoj ‘crvenoj listi’

Na listi rizičnih područja njemačke vlade od nedjelje će biti samo dvije županije u Hrvatskoj, i to one u unutrašnjosti – Varaždinska i Međimurska. Područjima bez rizika smatrat će se sve destinacije za odmor na Jadranskoj obali. Tko u Njemačku dolazi iz tih kopnenih područja ubuduće ne mora paziti na ograničenja zbog koronavirusa.

Njemačka će u nedjelju ukloniti s liste rizičnih područja neke države i regije, među kojima su Sjedinjene Države, Kanada, Austrije te većina županija u Hrvatskoj, objavio je Institut Robert Koch u petak.

Na listi je 19 država i regija koje se više ne smatraju rizičnim područjima obzirom na stopu zaraze koronavirusom. Države koje više nisu na listi rizičnoj za putovanja su Armenija, Austrija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Kanada, Cipar, Kosovo, Libanon, Moldova, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija, Ukrajina i Sjedinjene Države.

Bez obzira na novu listu, njemačka savezna vlada i dalje savjetuje građanima da izbjegavaju turistička putovanja u inozemstvo.

Očekuje se da bi do 1. srpnja Njemačka trebala većinu ukinuti korona-upozorenja za putnike.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.8 ° C
13.1 °
11 °
35 %
2.6kmh
0 %
Pet
13 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: