15.9 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Nove mjere u Istri: Od 2.11. sve istarske škole prelaze na online nastavu?

Pročitajte još:

O tome će se raspravljati u utorak na sjednici Stožera Istarske županije. Šef Stožera Kozlevac potvrdio je da se od ukupnog broja novozaraženih čak između 50 i 60 posto odnosi na učenike osnovnih i srednjih škola

Stožer civilne zaštite Istarske županije u utorak će raspravljati o mogućoj opciji da sve istarske škole od 2. studenog krenu s online nastavom. Tako bi školski uzrast nakon kratkog jesenskog odmora zbog blagdana Svih svetih mogli ostati kod kuće zbog online nastave.

Odnosno poduzeti određene mjere da bi se smanjio broj novozaraženih.

“Mi nismo ni za kakav lockdown, no razmatramo sve mogućnosti. Na stolu su sve opcije. Zaoštravanje mjera ne dolazi u obzir, međutim nešto ćemo morati poduzeti u suradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite da bismo smanjili broj novozaraženih”, izjavio je načelnik županijskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

S obzirom na to da se od ukupnog dnevnog broja novozaraženih između 40 i 60 posto odnosi na školsku djecu, odnosno na učenike osnovnih i srednjih škola, Glas Istre neslužbeno doznaje da bi školska djeca nakon kraćeg jesenskog odmora, koji je planiran za utorak 2. studenog te srijedu 3. studenog zbog blagdana Svih svetih, mogla ostati kod kuće još dva tjedna i imati nastavu na daljinu. Tako bi se prekinuo uzlazni smjer zaraze i smanjila mobilnost djece.

O tome će se raspravljati sutra na sjednici Stožera civilne zaštite Istarske županije na kojoj će biti i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu koja je u stalnom kontaktu s ravnateljima svih istarskih škola.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
14.8 ° C
14.9 °
13 °
57 %
6.2kmh
20 %
Čet
15 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: