5.9 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Nove odredbe HZJZ-a: Samoizolacija će opet trajati 14 dana, ima novosti i za cijepljene

Pročitajte još:

Ove mjere donesene su zbog sve veće zastupljenosti delta varijante koronavirusa u Hrvatskoj i cijeloj Europi

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove izmjene prema kojima bi cijepljene osobe bile izuzete od testiranja na COVID i karantene devet mjeseci nakon cijepljenja, umjesto dosadašnjih šest.

Osim toga, vrijeme samoizolacije za osobe koje su bile u kontaktu s oboljelima ponovno se produžuje na 14 dana, a osobe koje su cijepljene neće morati u karantenu ili na testiranje na COVID tek dva tjedna nakon primitka cjepiva, što je novost jer su takve osobe prije bile izuzete odmah po primitku cjepiva.

– Izuzeće od karantene i potrebe za PCR testiranjem kod asimptomatskih osoba koje su preboljele i primile jednu dozu cjepiva se primjenjuje na osobe koje su unutar osam mjeseci od početka bolesti primile cjepivo i vrijedi devet mjeseci od primitka cjepiva, četvrta je donesena mjera HZJZ-a.

Kako stoji u priopćenju, ove mjere donesene su zbog sve veće zastupljenosti delta varijante koronavirusa u Hrvatskoj i cijeloj Europi, ali i zbog blagog porasta incidencije.

Cijelo priopćenje možete pročitati OVDJE

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4 ° C
6.5 °
3.1 °
100 %
1kmh
0 %
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
11 °
Ned
10 °
Pon
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: