6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Ocu koji je ugušio troje djece u Zagrebu prijeti 50 god. zatvora: ‘Pri svijesti je. Čuva ga policija’

Pročitajte još:

Austrijanac, kojeg se sumnjiči da je u noći na subotu u zagrebačkom naselju Mlinovi ubio svoje troje djece, a onda otrovom ili tabletama pokušao ubiti i sebe, mogao bi u zatvoru provesti ostatak života

DORH oca ubojicu sumnjiči za tri kaznena djela teškog ubojstva. Za kazneno djelo teškog ubojstva propisana je zatvorska kazna od najviše 40 godina. Budući da se ovdje radi o tri teška ubojstva, ako je ukupan zbroj kazni veći od 40 godina, može se izreći kazna od ukupno 50 godina zatvora.

“Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je u ranim jutarnjim satima 25. rujna 2021. u Zagrebu, u suradnji s policijskim službenicima, provela očevid povodom pronalaska tri mrtva tijela u stanu u Mlinovima”, izvijestili su iz DORH-a.

“Postoji osnova sumnje da je austrijski državljanin (1965.) počinio kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. Kaznenog zakona na štetu troje maloljetne djece. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s policijom poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svrhu utvrđivanja svih okolnosti počinjenja ovih kaznenih djela”, zaključuje se u priopćenju iz DORH-a.

‘Pri svijesti je’
Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice, Davor Vagić, obratio se medijima ispred bolnice u koju je smješten ubojica.

“Noćas je kolima hitne medicinske pomoći u pratnji policije dovedena muška osoba, 56 godina, sa suženom svijesti. Pacijent je obrađen u hitnom bolničkom prijemu pa premješten u jedinicu intenzivne skrbi gdje je napravljena daljnja dijagnostika i liječenje. Pacijent je sad stabilno i trenutno nije životno ugrožen. Čovjek je pri svijesti”, kazao je Vagić te dodao kako rade nalaze da bi vidjeli je li bio pod utjecajem psihofarmaka.

“Policija je s njime i on je cijelo vrijeme pod nadzorom policije”, zaključio je Vagić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
89 %
2.1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: