16.3 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Otac dječaka antimasker progovorio: ‘Maska krši Božje zakone’; Fuchs: ‘Imamo pravila i ona vrijede za sve’

Pročitajte još:

Zato jer je zdrav ne bi trebao nositi masku jer maska šteti i to se radi o vrijeđanju inteligencije, rekao je otac dječaka iz Krapinskih Toplica. Radovan Fuchs kaže da pravila vrijede za sve i da će ih osigurati policija

U Krapinske Toplice jutros je stigao i ministar obrazovanja Radovan Fuchs koji zbog situacije s maskama i prosvjedom roditelja razgovarao s ravnateljem Samsonom Štiboharom, a otac dječaka rekao je kako u školi i dalje traže da dječak ima izuzeće od nošenja maske.

“Došli smo u školu kako treba da bi dječak ušao. Ulazak je uvjetovan maskom što krši sva prava djeteta i sve prirodne i Božje zakone”, kazao je Kristijan Gaćina za 24 sata.

Upitan ima li dječak izuzeće za nenošenje zaštitne maske, dječakov je otac kazao kako je liječnica rekla da je zdrav te da ne vidi razlog da bi izdala izuzeće. “Zato jer je zdrav ne bi trebao nositi masku jer maska šteti i tu se radi o vrijeđanju inteligencije da nosi masku na ove apsurdne mjere koje nemaju nikakvog temelja”, rekao je.

“Ne mora nigdje imati masku, nema zakona, niti može postojati zakon da se nekog može prisiljavati da nosi masku”, ponovio je dječakov otac. “Ja sam spreman na suradnju, znam da me drže Božji zakon i istina”, kazao je dodajući da će poduzeti sve da se nastavi normalno školovanje.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao je kako ovaj cijeli događaj nije ostavio lijepe utiske, već je ostavio

– Zahvaljujem županiji koja se uključila kako se ne bi ponavljali događaji koji bi doveli u pitanje pohađanje škole zbog ovakvih čudnih zbivanja, jer i po zakonu o okupljanju imamo jasno i glasno izrečeno da je zabranjeno svako okupljanje ispred odgojnoobrazovnih ustanvova pogotovo dok su djeca u tim objektima – rekao je ministar Fuchs.

– Nije bilo lijepo gledati provaljivanje i vrijeđanje, to je nedopustivo i ne smije se događati – dodao je i da će policija osigurati ono što je propisano.

Istaknuo je kako će policija osigurati ono što je propisano.

– Svatko može imati svoje uvjerenje, ako postoje određena pravila ona vrijede za svih, i možemo se s njima ne slagati, ali ne u dvorištima škola – rekao je i dodao da je u prvom redu sigurnost djece, a onda nastavnika.

– Naša djeca su u prosjeku svega 5 dana bila na online nastavi, u drugim zemljama to se brojilo na desetke tjedana, rekao je Fuchs i istaknuo da će mjere ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

-Ako će situacija ići tako da se nešto može mijenjati, onda će se mijenjati. Ovo je predivna, velika škola, koja može osigurati prostor za učenike – rekao je.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.5 ° C
16.8 °
12.5 °
48 %
5.7kmh
0 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: