24 C
Zagreb
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Ova zemlja planira ukinuti većinu mjera: Od 19. srpnja će nošenje maske vjerojatno biti stvar izbora

Pročitajte još:

Engleska će uskoro ući u razdoblje bez zakonskih ograničenja u kojem će javnost donositi odluke na temelju “osobne odgovornosti”, uključujući pritom i odluku oko nošenja maske za lice, rekao je Robert Jenrick, britanski ministar stanovanja.

Jenrick je kazao za BBC kako će građani “imati različita mišljenja oko nošenja maski”, ali da vjeruje da će znati donijeti dobre odluke. Za Sky News je kazao kako bi se on osobno odlučio za ne nošenje maske.

Vlada Velike Britanije trenutno razmišlja hoće li ukinuti sva preostala ograničenja na socijalne kontakte 19. srpnja. Novi vladin ministar zdravstva Sajid Javid kazao je da bi želio ublažiti ograničenja protiv koronavirusa. Javid je rekao da su “pravila koja smo morali uspostaviti prouzročila šokantan porast obiteljskog nasilja i užasan utjecaj na mentalno zdravlje ljudi.”

“Čini se kao da sada možemo ići naprijed i prijeći na puno popustljiviji režim gdje se odmičemo od mnogih onih ograničenja koja su nam bila toliko teška”, rekao je Robert Jenrick.

Iako razmišljaju o popuštanju, Britansko udruženje liječnika pozvalo je vladu da održi neke mjere na snazi i ​​nakon 19. srpnja u Engleskoj, a sve usred porasta broja slučajeva. “Tjedni slučajevi u Engleskoj porasli su za 74 posto u prethodnih sedam dana, dok je broj primljenih u bolnice u Engleskoj s Covidom-19 porastao za 55 posto tijekom posljednjeg tjedna”, navodi BMA u priopćenju za javnost u subotu.

Jedna od mjera koju su tražili da ostane je da se maske nose u zatvorenim javnim prostorima, poput javnog prijevoza i trgovina. “Postigli smo izvrstan napredak i u cijepljenju i u pojedinačnim akcijama posljednjih 18 mjeseci, a vlada to apsolutno ne smije baciti u ovom kritičnom trenutku”, rekao je dr. Chaand Nagpaul, predsjednik vijeća BMA.

“Niti će svi cijepljeni do 19. srpnja biti pravilno zaštićeni s obzirom na to da su potrebna dva tjedna nakon druge doze da bi se dobio maksimalan imunitet. To znači da još uvijek na neki način možemo zaštititi stanovništvo od ove bolesti kako bismo kontrolirali širenje”, dodao je Nagpaul.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
24 ° C
24.4 °
21 °
41 %
6.2kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
22 °
Sri
14 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1649
CHF
1,0258
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: