8 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Ovo je poruka Anje, teško bolesne djevojke koja je danas saznala da će dobiti lijek: ‘Kao da sam se opet rodila’

Pročitajte još:

Učinkovitost odobrenih lijekova – Kaftrio, Kalydeco i Orkambi, oboljelima može doslovce spasiti život

Povjerenstvo HZZO-a na jučerašnjoj je sjednici, nakon velikog pritiska medija i javnosti, odobrilo lijekove za oboljele od cistične fibroze.

Učinkovitost odobrenih lijekova Kaftrio, Kalydeco i Orkambi oboljelima može doslovce spasiti život.

Anja Privara, 27-godišnja Đakovčanka i jedna od 150 ljudi u Hrvatskoj koji boluju od cistične fibroze

“Nemam riječi kojima bih se zahvalila svima, kojima bih objasnila što trenutno osjećam… osjećam se kao da sam se ponovno rodila i kao da mi je pružena šansa za novi, kvalitetniji i dugotrajni život”, kazala je kroz suze mlada Anja u videu objavljenom na Facebooku.

“Ovo je tek prvi korak u cijelom ovom procesu. Ovi lijekovi, odnosno pozitivno mišljenje Povjerenstva za lijekove upućuju se dalje Upravnom vijeću koje treba finalizirati tu odluku. Bez obzira na to ne mogu protiv sebe, ne mogu si pomoći da ne osjećam ogromno olakšanje i veselje”, poručila je Anja.

Zahvalila je još jednom svima koji su pričali o potrebi odobravanja navedenih lijekova. “Bez vas, ovo ne bi bilo moguće. Hvala vam svima”, poručila je ganuta Anja.

Povjerenstvo za lijekove HZZO-a uputit će pozitivno mišljenje za stavljanje lijekova na Osnovnu listu lijekova za primjenu tih lijekova kod bolesnika s točno određenim genskim mutacijama i ovisno o dobi za koju su lijekovi registrirani za primjenu i za koju je podnositelj prijedloga predao zahtjev za stavljanje na listu lijekova.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
8.8 ° C
8.8 °
5.4 °
76 %
5.1kmh
100 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: