24.4 C
Zagreb
Nedjelja, 28 svibnja, 2023

Po uzoru na brata: Zdravko Mamić službeno moli ustupanje kazne Bosni i Hercegovini

Pročitajte još:

Zdravko Mamić odavno je javno rekao da želi 6 i pol godina dugu kaznu izdržavati u BIH, no tijekom dana njegova obrana službeno je Županijskom sudu u Osijeku podnijela molbu za pokretanjem procedure i provedbe postupaka ustupanje kazne zatvora BIH. Pozivaju se na Sporazum između dvije zemlje, državljanstvo i prebivalište u BIH kao i želju Zdravka Mamića da tamo služi kaznu. Smatraju da se time neće ugroziti svrha kažnjavanja te traže da sud molbu proslijedi na odluku Ministarstvu pravosuđa.

Županijski sud u Osijeku je inače, po redovnoj proceduri, pozvao Zdravka Mamića da se 30.travnja javi sucu izvršenja koji mu tada treba odrediti datum javljanja u zatvor, no jasno je da se Zdravko Mamić neće pojaviti.

Budući da se njegov brat Zoran jučer nije pojavio, jasno je da to neće učiniti ni Zdravko.

Sutkinja izvršenja Županijskog suda u Zagrebu Zoranu Mamiću je ipak odredila da se 10.svibnja mora javiti u Remetinec. Obrana je najavila žalbu, no ako rješenje postane pravomoćno, a Zoran Mamić se tada ne javi u Remetinec, za njim će biti raspisana tjeralica.

Njegova molba za izdržavanje kazne u BiH od strane sutkinje je poslana Ministarstvu pravosuđa uz dopis u kojem je ona iskazala svoje negativno mišljenje. Vjeruje kako odsluženje kazne u BiH ne bi rezultiralo boljom resocijalizacijom. Iz ministarstva je potvrđeno da je spris primljen, a rekli su da će ” izvršiti uvid u spis te postupiti u skladu s domaćim i međunarodnim pravom o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.”

Ova procedura kasnila je za Damira Vrbanovića kojem je na kraju poslan poziv za javljanje sucu izvršenja Zagrebačkog županijskog suda 11. svibnja.

Samo dan ranije, 10. svibnja, u zatvor se javiti mora i Milan Pernar koji je tražio odgodu o kojoj sud tek treba odlučiti.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Bugatti i Rimac grade luksuzni stambeni neboder u Dubaiju: Ovako će izgledati

Novim projektom se na svom Facebooku pohvalio Mate Rimac. "Jučer smo zajedno s našim partnerom Binghattijem predstavili prvi svjetski projekt...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
23.8 ° C
24.1 °
22.1 °
46 %
3.1kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
22 °
Uto
25 °
Sri
19 °
Čet
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9156
GBP
1,1464
CHF
1,0255
CNY
0,1318
HUF
0,0027
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: