4.8 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Prekršajne prijave za organizatora i prosvjednike ispred KBC Zagreb: Osam dana ne smiju doći u zagrebačku bolnicu Rebro!

Pročitajte još:

Zagrebačka policija izvijestila je da tijekom utorka ispred KBC-a Zagreb nije zabilježeno remećenje javnog reda i mira, ali da je zbog neprijavljenog prosvjeda ispred bolnice u ponedjeljak prekršajno prijavila 31-godišnjeg organizatora i dvojicu prosvjednika

Policija je precizirala da je nakon provedenih izvida i kriminalističkog vještačenja u odnosu na u ponedjeljak održano mirno okupljanje i javni prosvjed ispred KBC Zagreb prekršajno prijavila 31-godišnjaka zbog neprijavljivanja javnog okupljanja te održavanja zakonom zabranjenih prosvjeda ispred bolnice. Uz to, 31-godišnjak je prijavljen i zbog remećenja javnog reda i mira.

Zbog remećenja javnog reda i mira na prosvjedu u ponedjeljak prijavljeni su i 56-godišnjak te 51-godišnjak, kojem je zabranjeno posjećivanja KBC Zagreb osam dana, od 5. do 13. listopada.

Prijavljeni pop, vlasnik teretane i 31-godišnjak
Kako doznajemo, prijavljeni 56-godišnjak je svećenik Zdravko Knežević koji je divljao pred bolnicom, urlao Berošu da je izdajnik, unosio se u lice i govorio da su “Hitlerovi suradnici završili na vješalima”.

Prijavljen je i 51-godišnji Andrija Klarić, vlasnik teretane koji nastupa na tzv. Festivalima slobode. On se također unosio Berošu u lice, no u onome što je izgovarao bio je neusporedivo umjereniji od svećenika.

Treći prijavljeni je, doznajemo, 31-godišnji Marko Penava koji je medijima pred Rebrom rekao da je zaposlenik te bolnice. Njega je policija označila kao organizatora prosvjeda.

Policija je poručila da se kriminalističko istraživanje nastavlja u odnosu na moguće druge počinitelje prekršaja.

Prosvjed ispred bolnice je održan u ponedjeljak ujutro jer su od tog dana u hrvatskom zdravstvenom sustavu obvezne covid-potvrde za dio pacijenata i medicinsko osoblje, dok se oni koji nemaju covid-potvrdu moraju redovito testirati.

Zbog primjene ove odluke ispred KBC-a Zagreb prosvjednici su u ponedjeljak izviždali ministra zdravstva Vilija Beroša poručujući mu da je izdajnik i da treba otići.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
umjerena kiša
4.8 ° C
4.9 °
2.5 °
88 %
3.1kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
10 °
Čet
14 °
Pet
14 °
Sub
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: