12.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Prosvjedi u pet hrvatskih gradova protiv covid mjera: “Ovo je kvazi-bolest, skinite maske”

Pročitajte još:

Diljem svijeta održavaju se prosvjedi protiv epidemioloških mjera pod nazivom ‘Svjetska povorka za slobodu, mir i demokraciju”

U subotu se u 40-ak država diljem svijeta održavaju prosvjedi protiv mjera. Prosvjedi su nazvani “Svjetska povorka za slobodu, mir i demokraciju”, a održavaju se od podneva i u pet hrvatskih gradova. Prosvjede organizira Građanska inicijativa Prava prava i slobode, a u najavi prosvjeda im stoji:

“Našom Inicijativom želimo osvijestiti ulogu naroda u odlučivanju, potaknuti građane na djelovanje i stvoriti medij koji će educirati građane o njihovim Ustavom zajamčenim pravima i slobodama”.

Prosvjedi su najavljeni kao mirna okupljanja, a organizatori tvrde da su mjere autoritarne i da su nanijele više štete nego koristi.

U Osijeku su se prosvjednici okupili u Tvrđi te krenuli prema Trgu Ante Starčevića, u Zagrebu od Trga Kralja Tomislava prema Trgu Bana Jelačića, u Splitu od Banovine prema Rivi i Peristilu, u Šibeniku od Šibenik Vidica prema Poljani te u Dubrovniku na Stradunu. Očekivano, nije bilo distance, nije bilo maski.

Na prosvjed je stigao i neonacist Velimir Bujanec, osuđen za plaćanje prostitutke kokainom. Tu je bio i Srećko Sladoljev, antivakser koji je širio laži oko smrti jednog zagrebačkog ginekologa.

Na prosvjedu su puštane pjesme Tonyja Cetinskog.

2

3

Prosvjedi su održani u Osijeku, Zagrebu, Splitu, Šibeniku i Dubrovniku. U Zagrebu se na Trgu bana Jelačića okupilo nekoliko stotina ljudi uzvikujući, kako javlja Index,

“Posljedice mjera su puno veće od ove posljedice ove kvazibolesti. Ljudi, ne idimo linijom manjeg otpora. Naše pravo je da uhahnemo kisik, skinite te maske. To je naše pravo. Nijedan covid-redar vam ne može nametnuti. Ono na što oni igraju, to je strah. Manipulacija straha i manipulacija osjećaja krivnje”, rečeno je na prosvjedu u Zagrebu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.7 ° C
13.8 °
11.9 °
54 %
2.6kmh
0 %
Pet
12 °
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: