16.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Raspad Domovinskog pokreta: Škorina sestra pozvala Marija Radića da podnese ostavku

Pročitajte još:

Vesna Vučemilović, sestra Miroslava Škore, komentirala je Škorinu odluku o ostavci na mjestu predsjednika Domovinskog pokreta. Pozvala je političkog tajnika DP-a Marija Radića da i on učini isto.

Saborska zastupnica Vesna Vučemilović, sestra Miroslava Škore, komentirala je u srijedu za N1 odluku Miroslava Škore da podnese ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, koju je objavio na društvemoj mreži Facebook.

“Dok stranačka tijela ne donesu svoje odluke i potvrde Škorinu odluku, to je sve u fazi prijedloga”, rekla je Vesna Vučemilobić i dodala da očekuje da se Predsjedništvo stranke sastane u narednih tjedan dana kako bi odlučilo o Škorinoj ostavci. Moraju, ističe, početi funkcionirati kao stranka.

“Vidjeli smo jučer da je i glavni tajnik ponudio ostavku budući da je predsjednik stranke taj koji imenuje i glavnog i političkog tajnika. To je bio moralni čin i isto očekujem i od političkog tajnika”, govori ona.

Vučemilović kaže: “Škoro je čovjek koji je u zadnje tri godine prošao tri vrlo zahtjeva izborna ciklusa u kojima ga nitko nije štedio. To je na njemu ostavilo trag, ali Domovinski pokret zahtjeva angažman. Politka je posao koji nije lagan i svi koji su u političkoj areni moraju biti spremni na udarce. Ako je nakon njegove ostavke na stranici stranke objavljen ulizivački pamflet, ja se pitam kome je on podnio ostavku…”

“Radi se izvanrednoj situaciji u kojoj se svi moramo uključiti i napraviti ono što je najbolje za stranku. DP nije ničija prčija i DP se mora početi voditi kao stranka, a ne kao trgovačko društvo”, govori Vučemilović.

“On je jučer bio vrlo umoran, telefoni su zvonili, sve nas je to iznenadilo. Nadam se da ćemo u narednim danima razjasniti tu situaciju. On je vrlo emotivan čovjek. Dva dana ranije je pisao da će konsolidirati stranku, to je čudno. Ako želite konsolidirati stranku odna ne dajete ostavku”, kaže.

Na pitanje je li Škoro sve dogovorio s političkim tajnikom i onda sve objavio bez da je ostalima to rečeno, ona kaže da s e postavlja pitanje tko vodi stranku. “Stranku mogu voditi samo izabrana tijela, a ono što su njih dvojica govorili neka ostane među njima. To nisu službeni stavovi stranke, postoje službena tijela, a to su predsjedništvo i Domovinski odbor”, rekla je.

Domovinski je pokret, ističe, nastao oko ideje koja je veća od nje, od Škore i od Radića. “Radić je naš politički tajnik i zamjenik predsjedništva. Red je i politička kultura da obojica tajnika ponude ostavku. Glavni tajnik je to napravio, očekujem da će i Radić kao moralan čovjek to napraviti. On ostaje zamjenik predsjednika, tu se ništa ne mijenja”, istaknula je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.2 ° C
17.8 °
14.3 °
47 %
4.6kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: