15.5 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Ravnatelj Đačkog doma tražio uplate na privatni račun: Sumnja se da je ukrao više od 16.000 kn

Pročitajte još:

Iz policije su neslužbeno potvrdili da riječ o Stipici Radošu ravnatelju Đačkog doma u Zadru

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti. Iz policije su neslužbeno potvrdili da riječ o Stipici Radošu, ravnatelju Đačkog doma u Zadru koji je, kao ravnatelj, tijekom kolovoza 2021. godine u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, trošak smještaja stranih državljana u navedenoj ustanovi naplaćivao putem uplata na svoj tekući devizni račun i u gotovini, umjesto na žiro-račun riznice osnivača ustanove.

Naime, sumnjiči ga se da je petorici stranih državljana, koji su boravili u navedenoj ustanovi, naplatio usluge smještaja putem svog tekućeg deviznog računa, dok je od druge dvojice stranih državljana primio gotovinski iznos, lažno im prikazavši kako ne postoji mogućnost uplate putem žiro računa, iako je bio svjestan da su se uplate u stranoj valuti inače uredno obavljale putem žiro računa.

Nadalje, petorici korisnika usluge smještaja nije izdao račune o naplaćenim troškovima, a sveukupno nezakonito naplaćeni novčani iznos od 16.591,50 kuna nije uplatio na žiro račun riznice osnivača ustanove već ga zadržao za sebe.

Isto tako ga se sumnjiči da je u jednom slučaju usluge smještaja i prehrane stranog državljanina u navedenoj ustanovi u iznosu od 1.715,00 kuna pokušao naplatiti putem uplate na svoj tekući devizni račun, a koja uplata je na kraju uplaćena na žiro račun riznice.

Protiv 58-godišnjaka se nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti te pokušaj počinjenja istog kaznenog djela.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.5 ° C
16.8 °
12.5 °
48 %
5.7kmh
0 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: