6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

SAD i WHO dogovorili izradu novih studija o porijeklu koronavirusa

Pročitajte još:

Ranije ovoga mjeseca WHO je pozvao na zajednički rad na istrazi ako bi se otkrilo porijeklo koronavirusa, no Kina je odbila planove za dodatne preglede laboratorija i tržnica na svom teritoriju

Američki državni tajnik Anthony Blinken susreo se u srijedu s glavnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedrosom Adhanomom Ghebreyesusom u Kuvajtu kako bi dogovorili izradu dodatnih studija vezanih uz otkrivanje što je prouzročilo pandemiju virusa COVID-19.

“Na sastanku je naglašeno da u sljedećoj fazi istraga mora biti pravodobna, utemeljena na dokazima, transparentna i trebaju je voditi stručnjaci na koje se neće moći utjecati”, stoji u priopćenju State Departmenta.

Kinezi ne žele dodatno pregledati laboratorije

Ranije ovog mjeseca WHO je pozvao na zajednički rad na istrazi kako bi se otkrilo porijeklo virusa, no Kina je odbila planove za dodatne preglede laboratorija i tržnica na svom teritoriju.

Prvi slučajevi zaraze virusom kod ljudi zabilježeni su u gradu Wuhanu u prosincu 2019., a Kina odbacuje teorije kako je virus procurio iz nekog od njezinih laboratorija.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
89 %
2.1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: