5.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Slovenac bijesan na Hrvate: ‘Stavili su me izolaciju, a cijepljen sam’

Pročitajte još:

Krajem travnja prvi sam put cijepljen AstraZenecom. U petak, kada smo supruga i ja za vikend krenuli u hotel u Opatiji, cijepljen sam drugi put. Bez testa već idu i svi koji su samo jednom cijepljeni, rekao je Borut za zurnal24.

Iako sam dva puta cijepljen, hrvatski policajac poslao me u samoizolaciju na graničnom prijelazu u Jelšanima, rekao je Borut. Od romantičnog vikenda ostala mu je samo subota popodne

O navedenom slučaju oglasio se i MUP. “Ako je osoba cijepljena s dvije doze, a od druge doze prošlo je manje od 14 dana, osoba ne smije dostaviti potvrdu da su prošla više od 22 dana i manje od 84 dana od prve doze u slučaju AstraZenece, u slučaju Pfizera i Moderne u trajanju od najviše 42 dana”, poručili su iz MUP-a.

Stoga, da nije cijepljen drugi put ispunio bi uvjete jer je prošlo manje od 84 dana nakon prve doze, ali budući da je drugi put cijepljen, službenik na granici je odlučio da je podložan pravilu o dvije doze, a tada treba proći 14 dana od druge doze.

– Ovo je potpuna glupost jer zaštita koju sam dobio s prvom dozom nije nestala s drugim cijepljenjem – pokušao je objasniti Borut, no policajac mu je odgovorio da nije liječnik i donio rješenje o samoizolaciji.

O svemu se oglasio i MUP.

Ako je od primitka druge doze prošlo manje od 14 dana, a od prve doze više od 42 dana, ili više od 84 dana u slučaju AstraZenece, osoba na granici mora pokazati negativan test.

“U petak smo večerali u hotelu, iako ako sad malo razmislim, vjerojatno uopće nisam smio jesti u blagovaonici. U subotu sam morao na test, koji se može napraviti samo od osam do deset. Bilo je oko 50 ljudi ispred mene, radila je samo jedna žena koja je uzimala briseve, tipkala rezultate, izdavala račune i vraćala novac. Bilo nas je toliko da je morala produžiti radno vrijeme”, rekao je Borut.

Od romantičnog vikenda ostala mu je samo subota popodne, a u nedjelju ujutro morali su se vratiti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
0.5kmh
75 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: