14 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Mjere štednje u Zagrebu: Tomašević poslao novu uputu do utorka moraju dostaviti plan ušteda

Pročitajte još:

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, dao je svim pročelnicima rok do 15. lipnja da mu dostave plan ušteda. Pismeni zahtjev za donošenjem prijedloga ušteda Tomašević je pročelnicima uputio u četvrtak poslije podne.

U uvodu dopisa kojim se obraća pročelnicima gradonačelnik je naveo pet razloga zbog kojih od njih traži prijedlog mjera štednje.

– Mjere štednje odnosno ograničenja potrošnje sredstava planiranih u Proračunu Grada Zagreba za 2021. uvode se zbog: prenesenog proračunskog manjka iz prethodnog razdoblja, povećanih rashoda vezanih uz saniranje posljedica potresa kao i za borbu protiv epidemije, primjene poreznih propisa kojima je povećan iznos povrata poreza i prireza na dohodak koji se isplaćuje iz proračuna Grada Zagreba, uravnoteženja proračunske potrošnje s procjenom nižeg ostvarenja prihoda, te osiguranja sredstava za plaćanje dospjelih obveza – navodi se u uvodu.

Naglasak je na tome da se razmotre sve uštede i to na stavkama koje nisu nužne za nesmetano funkcioniranje Grada.

Čelnici svih gradskih upravnih tijela, navodi se u Tomaševićevom dopisu, dužni su u okviru svoje nadležnosti preispitati opravdanost, svrsishodnost i ekonomičnost proračunske potrošnje te predložiti smanjenje onih rashoda čije neizvršavanje ne bi dovelo u poteškoće ili ugrozilo funkcioniranje pojedinih sustava, isplate materijalnih prava zaposlenih i građana ili izvođenje ugovorenih i već započetih radova.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg sastanka u Vladi s premijerom Plenkovićem i ministrima, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević najavio je rebalans gradskog proračuna.

Očito je da ćemo imati rebalans gradskog proračuna, rekao je Tomašević. Kratko je komentirao i raniju uputu gradskim uredima.

“Uputa uredima išla je u smislu da se prije svega ne bi pokretale nove nabave koje bi stvorile nove obveze koje bi smanjile manevarske prostore za rebalans za 2021.”, pojasnio je jučer je Tomašević.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.8 ° C
17.7 °
13.7 °
46 %
1.5kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: