14 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Slovenci opet prosvjeduju protiv mjera: ‘Maska je otrov, 90% testova je lažno pozitivno!’

Pročitajte još:

Policija je zbog iskustva sličnog neprijavljenog prosvjeda, nakon kojega je prošle srijede došlo do izgreda i uporabe suzavca i vodenog topa na demonstrante, ovaj put pojačala svoje snage u središtu Ljubljane

U središtu Ljubljane, na platou ispred zgrade parlamenta, u srijedu popodne počeo je novi prosvjed protivnika covid potvrda i cijepljenja na kojemu se okupilo nekoliko tisuća ljudi.

Neki od prosvjednika imaju državne zastave, a neki parole protiv vladine politike i zaoštravanja protuepidemijskih mjera.

Policija je zbog iskustva sličnog neprijavljenog prosvjeda, nakon kojega je prošle srijede došlo do izgreda i uporabe suzavca i vodenog topa na demonstrante, ovaj put pojačala svoje snage u središtu Ljubljane i zaštitu zgrade Državnog zbora kojega su popodne na preporuku policije napustili zastupnici, pa je oko parlamenta postavila zaštitne ograde.

Prosvjednici tvrde da je cijepljenje protiv COVID-19 zapravo već postalo obavezno i da cijepljenje i testiranje neće riješiti korona krizu. Argumenti da se trebaju cijepiti iz solidarnosti s ranjivim skupinama ocijenjeni su kao lažna solidarnost, prenosi portal 24ur.

Stranka Resni.ca ponovno je među suorganizatorima skupa, a ovoga je puta na skupu govorio i njezin predsjednik Zoran Stevanović.

Liječnik Vladimir Pirnat, poznati skeptik kada je u pitanju COVID-19, istaknuo je da je medicina potpala pod moć politike, a politika je postavila uski krug epidemiologa koji postavljaju smjernice. Korona je, prema njegovim riječima, uobičajena sezonska gripa.

– Testovi su lažno pozitivni u 90 posto slučajeva – rekao je Stevanović okupljenima.

Tvrdi da su maske štetne i ne pomažu u borbi protiv virusa.

– Ljudi nose otrov na ustima. Prestanite od sutra testirati zdrave ljude – rekao je Stevanović.

Prosvjed se za sada odvija bez izgreda, prenosi 24sata.hr

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.8 ° C
17.7 °
13.7 °
46 %
1.5kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: