15.9 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Slovenija je uvela obavezno cijepljenje u državnoj službi koji nisu imali koronu

Pročitajte još:

Da bi mogli raditi, svi će, ako do sada nisu cijepljeni ili već preležali bolest, morati dokazati da su dobili prvu dozu cjepiva do 1. listopada, a do 1. studenoga drugu dozu, osim ako se ne odluče za cjepivo Johnson&Johnson

Svi zaposleni u državnoj upravi u Sloveniji morat će se cijepiti protiv Covida-19, a negativan test na koronavirus više im neće biti dovoljan za dolazak na posao, kao za ostale necijepljene građane, odlučila je slovenska vlada.

Da bi mogli raditi, svi će, ako do sada nisu cijepljeni ili već preležali bolest, morati dokazati da su dobili prvu dozu cjepiva do 1. listopada, a do 1. studenoga drugu dozu, osim ako se odluče za cjepivo Johnson&Johnson koje pruža zaštitu nakon jedne doze.

Odluku kojom želi dati primjer i ostaloj populaciji da se što prije cijepi vlada je donijela kasno sinoć na dopisnoj sjednici, a pojasnit će je detaljnije u petak na konferenciji za novinare.

Pooštravanje mjera
Pooštravanje protuepidemijskih mjera po kojima je za rad, javni prijevoz, odlazak u trgovački centar, banku ili poštu te niz drugih aktivnosti potrebno imati covid-potvrdu o cijepljenju ili negativan test na snazi je od srijede, kada su u Ljubljani održane i demonstracije protivnika vlade protiv kojih je nakon izgreda intervenirala policija.

Prema objavljenoj anketi koju prenose mediji, protiv takvog zaoštravanja mjera je više od 40 posto ljudi, a mnogi tzv. PCT uvjete za rad smatraju diskriminatornim.

Ministar zdravstva Janez Poklukar to negira, pa je za Slovensku televiziju izjavio da vlada svojom odlukom samo daje stanovit “socijalni benefit” onima koji se cijepe i tako štite svoje zdravlje i zdravlje drugih.

Janša: Nećemo odustati
Premijer Janez Janša izjavio je da unatoč negodovanju i prosvjedima vlada od svojih mjera protiv širenja zaraza neće odustati, a restrikcije su od same najave jako povećale interes za cijepljenje.

Vladin glasnogovornik za cijepljenje Jelko Kacin rekao je da je od početka ovog mjeseca broj cijepljenih na tjedan povećan za dva do tri puta, pa bi u ovom tjednu moglo biti cijepljeno i do 35 tisuća ljudi.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
14.8 ° C
14.9 °
13 °
57 %
6.2kmh
20 %
Čet
15 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: