10.4 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Smještaj na obali je poskupio, usporedili smo kakve su cijene drugdje!

Pročitajte još:

Za sve koji idu na more, jedna napomena. Cijene smještaja su porasle. Mario Jurič usporedio je cijene u Hrvatskoj s nekim drugim turističkim zemljama koje bi možda mogle odvući i naše goste.

Ova turistička sezona neće biti poput one prošle pandemijske, kada se smještaj gotovo u pravilu nudio debelo ispod cijene. Cijene smještaja na Jadranu su porasle, piše Dnevnik.hr.

Sezona je dobro počela i jučer su na graničnim prijelazima bile velike gužve. Na ulaz se čekalo i po dva sata. A u Dućama turistkinja iz Češke kaže da su ih dočekale primjerene cijene noćenja. Turist iz Slovačke rezonira, pak, ovako: “Ako su cijene niže, imamo više novca za trošiti, tako da uvijek mogu biti niže.”

Cijela sezona ovisit će o epidemiološkoj situaciji. Rezervacije u hotelima dolaze u zadnji trenutak. Noćenje u luksuznom hotelu danas stoji oko 400 eura, a cijene ne planiraju snižavati.

”Mislimo da su naše cijene primjerene zato što vodimo hotel s 5 zvjezdica, luksuzan butik, personaliziranu i kompletnu uslugu drugačiju od drugih. Smatramo da ne trebamo sniziti cijene zbog ovakve situacije”, objasnila je Josipa Sičić, voditeljica hotela.

Cijene u nekim apartmanima ipak su prilagodili, posebno domaćima.

”Što se tiče visoke sezone nisam dirala cijene jer ona diktira ugled destinacije, tako da na taj način ne dozvoljavam da se smanjuje cijena”, govori Barbara Marković.

Cijene smještaja su rasle, potvrđuju u Udruzi putničkih agencija.

“Ako uspoređujemo cijene s prošlom sezonom one jesu išle gore”, kaže Tomislav Fain iz te udruge.

A kako je u drugim mediteranskim zemljama? Noćenje s doručkom u hotelu s pet zvjezdica u središtu Barcelone nudi se već od 202 eura, u Ateni već od 105 eura, u Istanbulu već od 63 eura, dok je cijena u takvom hotelu u Dubrovniku od 285 eura.

“Mi se ne trebamo voditi s drugim zemljama i što one rade koje imaju veće kapacitete nego naša. Ono što mi moramo je držat naše cijene i dati kvalitetu za taj novac koji gost plati”, ističe Fain.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.4 ° C
11.8 °
6.4 °
76 %
1kmh
0 %
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °
Sri
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: