15.5 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Stigao broj zaraženih navijača s utakmica Hrvatske u Britaniji: Njemački ministar napao Uefu

Pročitajte još:

Kao što se najavljivalo, broj navijača na Wembleyju bit će veći u završnici Europskog prvenstva, a njemački ministar unutarnjih poslova Seehofer je poludio na Uefu te ih nazvao neodgovornima

Dok je Škotski institut za zdravstvo potvrdio kako se korona širi, odlučeno je kako će se u njihovom susjedstvu odigrati završnica Eura sa 60 tisuća ljudi na tribinama. ‘Hram nogometa’ inače prima 90 tisuća ljudi, a sad će pustiti 67% kapaciteta što je razljutilo njemačkog ministra unutarnjih poslova.

“UEFA-u su vodili komercijalni razlozi koji, ne bi trebali biti iznad zdravstvenih problema,” poručio je njemački ministar.

Naglasio je kako je neizbježno da će utakmice sa 60.000 gledatelja, koliko je UEFA dozvolila na londonskom stadionu Wembley za polufinale i finale EP-a, pomoći u širenju COVID-19, posebno s obzirom na Delta varijantu.

Škotske vlasti izvijestile su o gotovo 2.000 slučajeva koronavirusa povezanih s gledanjem utakmica Europskog nogometnog prvenstva na stadionima, javnim okupljanjima, pubovima ili privatnim kućama.

Podaci su usredotočeni na prva dva tjedna EP-a, kada je reprezentacija Škotske odigrala dvije utakmice na Hampden Parku u Glasgowu i jednu u Londonu.

Finci su pak objavili kako je gotovo 300 navijača koji su se vratili u Finsku nakon što su svoju reprezentaciju pratili na utakmici u Sankt Peterburgu bilo pozitivno na testiranju na COVID-19.

Finske zdravstvene vlasti ponovno su pozvale da se testiraju svi Finci koji su se vratili u zemlju nakon poraza od Belgije, a navijačima su preporučile da ostanu u karanteni do negativnog rezultata testa.

Prošli su tjedan ruske vlasti okrivile novu varijantu Delta za nagli porast novih infekcija i smrtnih slučajeva u većim gradovima, uključujući Sankt Peterburg, koji će u petak biti domaćin četvrtfinala između Švicarske i Španjolske.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
pljusak
14.5 ° C
16.7 °
11.9 °
72 %
6.2kmh
20 %
Čet
14 °
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: