22.3 C
Zagreb
Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Stiglo je željeno osvježenje, evo koliko će potrajati a onda novi toplinski val

Pročitajte još:

Jutros smo se probudili s umjerenom pa i povećanom naoblakom na zapadu zemlje, dok je na krajnjem jugu i dijelu unutrašnjosti pretežno vedro.

Bit će djelomice sunčano, na kopnu uz promjenljivu naoblaku te i dalje ne posve stabilno. Uz lokalno jači razvoj oblaka moguće je malo kiše ili poneki pljusak, ponajprije u gorju, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Što nas čeka danas?
Danas će u Slavoniji i Baranji biti djelomice sunčano i malo svježije. Popodne je lokalno moguć jači razvoj oblaka te vrlo rijetko i pokoji pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

Najniža jutarnja temperatura od 14 do 16, najviša oko 27. Podjednaka ili malo niža temperatura očekuju se i u sunčanijoj i uglavnom suhoj središnjoj Hrvatskoj.

Vjetar slab, u Međimurju i Podravini i umjeren sjeverozapadni, dok će na sjevernom Jadranu ujutro te ponovno navečer puhati do umjerena bura, podno Velebita mjestimice i jaka, danju sjeverozapadnjak.

Zapadni će predjeli zemlje biti djelomice sunčani, a od sredine dana u gorju lokalno jači razvoj oblaka i pokoji pljusak, koji se može spustiti i do obale.

Najniža temperatura od 11 u unutrašnjosti, do 21 na otocima, najviša od 25 do 30. Malo toplije bit će u Dalmaciji, gdje će biti barem djelomice sunčano, prognozira za HRT Kristina Klemenčić Novinc.

Pokoji poslijepodnevni pljusak moguć je uglavnom u unutrašnjosti.

Subota će biti većinom suha i sunčana dok u nedjelju, osobito navečer prema ponedjeljku, raste vjerojatnost za kišu i pljuskove.

Novi tjedan započet će kišom i pljuskovima, osobito na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti.

Nakon svježeg početka tjedna u nastavku nas očekuje dolazak trećeg toplinskog vala pa će temperature opet rasti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
22.3 ° C
23.3 °
20.8 °
50 %
3.6kmh
40 %
Čet
22 °
Pet
16 °
Sub
17 °
Ned
22 °
Pon
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9341
GBP
1,1689
CHF
1,0241
CNY
0,1290
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: