6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

STRAVIČNA SNIMKA IZ ZADRA: Teško pretukli maloljetnika zbog djevojke, sad je na liječenju u bolnici

Pročitajte još:

Na dvije snimke koje su prethodile sinoćnjem grupnom i brutalnom premlaćivanju dječaka vidi se više momaka koji ga hvataju nakon što ga stariji mladić udara

UZadru je skupina mladića, maloljetnika i mlađih punoljetnika brutalno premlatila i teško ozlijedila 15-godišnjeg dječaka. Nakon svega pojavile su se i snimke maltretiranje od ranije, a zbog kojih nitko nije reagirao. U četvrtak je premlaćivanje dakle bio nastavak maltretiranja koje je samo intervencijom prolaznika zaustavljeno prije možda i težih posljedica po dječaka.

Na jednom videu snimljen je početak incidenta u Ulici bana Josipa Jelačića, dok je drugi video snimljen, navodno, ispred jedne zgrade na području Voštarnice. Na snimkama se vidi kako stariji mladić udara dječaka, a od njega je viši gotovo za glavu.

“Premlaćivanje osmoškolca u Zadru je tužan i ružan slijed događaja u Zadru, u blizini škole, vrtića u centru grada. Sinoć su ga pretukli prema sadašnjim informacijama bokserom, no za to nemamo potvrdu, no udaran je šakama i nogama. Jedna od snimki je prema prvim informacijama ili u blizini škole ili kolodvora, no mislimo da je ispred škole. Ovo nasilje nama nije prijavljeno, a trebali su i sve institucije reagirati”, ovo su riječi izvora iz zadarske policije na događaj koji se zbio u četvrtak oko 20,00 sati kada je policija zaprimila dojavu da je na ulici Bana Josipa Jelačića u Zadru, više osoba fizički napalo maloljetnika.

“Maloljetna osoba je kolima Hitne pomoći prevezena u OB Zadar na pružanje pomoći, gdje je zadržana na liječenju. Na mjestu događaja je poduzet očevid te je ubrzo po prikupljenim saznanjima u prostorije policije dovedeno više osoba koje se dovode u svezu s događajem, nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje”, istakli su iz zadarske policije.

“Navodno je ovaj stariji mladić sa snimke koji je za glavu veći i jači udarao ozlijeđenog zbog djevojke, neke simpatije. No, vjerujemo da je riječ o klasičnom maltretiranju i da je to skuža za netrpeljivost prema dječaku. Među počiniteljima ima maloljetnika i mladih punoljetnika”, rekao nam je izvor blizak istrazi.

Na dvije snimke koje su prethodile sinoćnjem grupnom i brutalnom premlaćivanju dječaka vidi se više momaka koji ga hvataju nakon sto ga stariji mladić udara. Nitko mu nije pomogao. Sinoć mu je pomogao prolaznik nakon čega su se napadači razbježali i ostavili dječaka da ozlijeđen nepomično leži….

Kad sam vidio kako ga njih četvorica mlate, nisam mogao vjerovati da se to događa. Zaustavio sam automobil na sred ceste i počeo na njih vikati. Kad su me ugledali, razbježali su se, a jedan mladić je ostao nepomično ležati na tlu, prepričao je novinarima Zadarskog svjedok nasilnog incidenta koji se sinoć malo iza 20 sati dogodio na nogostupu nedaleko dječjeg vrtića Sunce.

Ubrzo je došla policija i dječakov otac, a nedugo nakon njih i kola hitne pomoći. Nekoliko mladića koji se dovode u vezu s napadom na dječaka u kasnim večernjim satima su privedeni, a iz policije su Zadarskom potvrdili da je istraga u tijeku. Kako dalje piše lokalni portal, napadnuti dječak odveden je u zadarsku bolnicu gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije u teže ozljede.

– On je dijete. Dijete koje nema 40 kila. Pretukli su ga krvnički, brutalno. Da nisam slučajno prošao, što bi s njim bilo? Ubili bi ga s tim bokserom. Kad četvorica nekoga tako zaskoče, a rukama imaju bokser, to ne može biti nesreća. To nije spontano, to je osmišljeno i pripremano, to je za mene pokušaj ubojstva, rekao je Zadarskom svjedok nakon što je cijeli događaj detaljno ispričao policiji.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.9 ° C
7.7 °
5.8 °
93 %
0.5kmh
75 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: