11.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Bliski Putinov suradnik pronađen mrtav, istražitelji u šoku: ‘Kako je mogao sam sebi pet puta pucati u prsa…‘

Pročitajte još:

Pukovnik Vadim Bojko (44), bliski suradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, pronađen je mrtav u svom uredu u Rusiji.

Kako piše Mirror, Bojko, koji je bio zamjenik šefa prestižne Pacifičke više pomorske škole Makarov u Vladivostoku, pronađen je s višestrukim ranama od metaka na tijelu.

Otac dvoje djece, koji je navodno bio zadužen za naoružanje i streljivo na elitnoj akademiji, došao je na posao kao i obično.

Ali ubrzo nakon što je ušao u svoj ured, začulo se pet hitaca, kažu izvještaji.

Drugi policajac čuo je pucnjeve te je zatim pojurio pronaći Bojka, samo da bi pronašao njegovo tijelo.

Rusi su prvo izvijestili da je riječ o “samoubojstvu”. Bojko je posljednja visoka osoba koja je umrla pod misterioznim okolnostima.

Priča o samoubojstvu brzo je dovedena u pitanje jer bi pukovnik morao sam sebi pucati u prsa pet puta. Nije pronađena oproštajna poruka.

BAZA media – koji ima bliske veze s policijom – rekao je da su kriminalistički istražitelji pronašli pet čahura i četiri pištolja Makarov pored mrtvog pukovnika. U izvješću se osporilo kako je pukovnik mogao sam sebi pucati u prsa pet puta.

768x768 42bcb76c 9d0c 11eb 86af cedfb09875dd
Izvor: Profimedia

BAZA je izvijestila da je Bojko bio odgovoran za rad s vojnim obveznicima koji su unovačeni u Putinovoj masovnoj mobilizaciji. Putin je pozvao tisuće neobučenih Rusa u rat u Ukrajini.

Mobilizacija je dovela do otvorene pobune u nekim krajevima jer su slabo opremljene trupe brzo završile na bojišnici. Rusija se pohvalila da je oko 82.000 vojnih obveznika koji su hitno mobilizirani spremno za front.

Na to se gleda kao na očajnički pokušaj da se zaustavi rastuća protuofenziva Ukrajine. Bojko, otac dvoje djece, također je navodno bio zadužen za naoružavanje i streljivo u elitnoj akademiji.

Podsjetimo, od početka ove godine, a pogotovo nakon agresije na Ukrajinu 24. veljače, Rusiju je zapljusnuo val misterioznih i dijaboličnih samoubojstava ili vrlo čudnih padova kroz prozor poznatih ruskih poduzetnika, oligarha i top-menadžera iz energetskog i vojnog sektora, uglavnom bliskih ili s dobrim vezama u Kremlju.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.1 ° C
12.6 °
8 °
87 %
2.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
24 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: