15.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Djevojčicu (5) držali u ledenoj vodi satima jer se ‘loše ponašala’, liječnici je jedva spasili

Pročitajte još:

Jedan medicinski stručnjak kazao je kako je tijelo bilo kao da je satima plutalo Sjevernim morem te da nikada nitko nije preživio takvu hipotermiju

Okrutni par iz Velike Britanije osuđen je na zatvor jer su na brutalan način mučili petogodišnju djevojčicu. Majka djevojčice Georgia Newman (29) i očuh Jordan Michael Kilkenny (29) dijete su natjerali da tri sata leži u hladnoj vodi u kadi jer se ‘loše ponašala’.

Na sudu su izjavili da su ju pokušali ugrijati tek kada je prestala pokazivati znakove života, nakon čega su nazvali hitnu. Kada je stigla medicinska pomoć, dijete je bilo u nesvijesti, a iz usta joj je izlazila pjena.

Po dolasku u bolnicu, doživjela je napadaj pa je stavljena na respirator, a liječnici su tada izgubili svaku nadu da će preživjeti jer je imala tjelesnu temperaturu od svega 25 stupnjeva.

Tužitelj Richard Woolfall na sudu je rekao da bolničar nije mogao ni podići djevojčicu u uspravni položaj koliko je bilo smrznuta. Jedan je liječnik izjavio da je bila u stanju kao da je satima plutala Sjevernim morem te da nikada u svojoj karijeri nije vidio da je netko preživio ovakav slučaj.

No, usprkos ekstremnoj hipotermiji i malim šansama, djevojčica se potpuno oporavila i trenutno je sa svojim biološkim ocem.

Nakon uhićenja, majka je tvrdila da se djevojčica poskliznula i udarila glavom, dok je njen partner izjavio da nema pojma zašto joj je hladno. Par sati ranije guglao je što se može dogoditi ako bi se dijete stavilo u hladnu vodu na 45 minuta.

Djevojčica je kasnije na policiji izjavila da ju je očuh, po uputama njene majke, stavio u kadu. Oboje su priznali krivnju, majka je osuđena na tri godine i šest mjeseci zatvora, a očuh je dobio tri godine i četiri mjeseca.

– Žrtvu je od smrti dijelilo samo nekoliko minuta. Odlaganjem poziva hitne pomoći mislili ste na sebe, a ne na dijete. Vaša roditeljska krivica je jednaka – rekao je sudac prilikom izricanja presude, a prenosi Mirror.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.8 ° C
16.6 °
13.6 °
29 %
2.1kmh
0 %
Pet
16 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: