20.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Hamas objavio uznemirujuću snimku navodne taokinje otete na festivalu: ‘Vadite me odavde, molim vas’

Mlada žena Maya Shem na hebrejskom jeziku se izravno obratila kameri

Pročitajte još:

Hamas je objavio uznemirujuću video snimku za koju tvrdi da prikazuje Izraelku, koju su za vrijeme posjeta glazbenom festivalu Supernova oteli i odveli u Gazu. Kako tvrdi Izrael, ukupno 199 taoca su oteli Hamasovci na krvavu subotu 7. listopada.

U videozapisu, koji je objavljen na Hamasovom službenom Telegram kanalu, mlada žena Maya Shem na hebrejskom jeziku se izravno obratila kameri tvrdeći da je iz središnjeg Izraela.

Kaže da se njeni otmičari brinu o njoj i dodaje:

‘Samo tražim da me što prije izvučete odavde. Molim vas.’

To je prva snimka koju je Hamas objavio na kojoj taokinja navodno govori iz zarobljeništva, s natpisom da je oteta 7. listopada, kada je Hamas napao južni Izrael.

– Ja sam Maya Shem, imam 21 godinu i dolazim iz Shohama. Trenutačno sam u Gazi. Bila sam na festivalu. Ruka mi je teško ozlijeđena. Imala sam operaciju u bolnici u Gazi, koja je trajala tri sata. Brinu se o meni, daju mi lijekove, sve je u redu. Jedino što želim da me što prije vrate doma, mojim roditeljima. Izvucite me odavde što je prije moguće. Molim vas, zavapila je Maya.

Festival koji se održavao u pograničnom području bila je jedna od prvih meta Hamasa. Stotine ljubitelja glazbe okupilo se na festivalu plesa u pustinji, a veselje je prekinuto krvoprolićem u režiji Hamasa, liji su militanti nasumice pocali po posjetiteljima, a dio njih su oteli i odveli u Gazu kao taoce.

VIdeo taokinje je objavljen na Hamasovom Telegram kanalu iz sljedeću poruku.

– Mudžahedini iz brigada Al-Qassam pružaju medicinsku skrb zatvorenici u Gazi, koja je zarobljena prvog dana operacije ‘Poplava Al-Aqsa, poručili su.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
23.8 ° C
23.8 °
22.1 °
38 %
2.1kmh
0 %
Pon
21 °
Uto
24 °
Sri
22 °
Čet
23 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: