17.8 C
Zagreb
Utorak, 14 svibnja, 2024

Obitelj britanskog milijardera oprašta se od poginulog: “Imao je osjećaj da nešto nije u redu”

Suleman Dawood, sin pakistanskog biznismena, bio je prestravljen obilaskom Titanica u podmornici Titan tvrtke OceanGate.

Pročitajte još:

Azmeh Dawood, sestra pakistanskog biznismena Shahzade Dawooda i Sulemanova teta, rekla je da 19-godišnji student nije bio za zaron prema Titanicu. “Bio je prestrašen, ali je otišao na poklon za Dan očeva”, kazala je.

“Suleman je imao osjećaj da nešto nije u redu i nije mu bilo ugodno što mora ići”, rekla je.

Petero putnika poginulo je u imploziji podmornice tijekom putovanja do olupine Titanica – milijarder Hamish Harding, pakistanski biznismen Šahzada Dawood i njegov sin Sulejman, francuski oceanograf i stručnjak za Titanic Paul-Henry Nargeolet te Stockton Rush, osnivač OceanGatea.

Hardingova obitelj u priopćenju je navela da je bio “strastveni istraživač, bez obzira na teren, koji je živio za svoju obitelj, svoj posao i za sljedeću avanturu”.

Njegova smrt ostavila je “prazninu u našim životima koja se nikada ne može popuniti”, objavila je njegova obitelj i dodala da su “ujedinjeni u tuzi” s obiteljima ostalih žrtava.

“Teška srca i s velikom tugom žalimo zbog gubitka našeg potpredsjednika Shahzade Dawooda i njegovog voljenog sina Sulemana Dawooda”, navodi se u priopćenju Engro Corporationa, pakistanskog konglomerata.

Bespilotni podmorski robot poslan s kanadskog broda otkrio je olupinu podmornice u četvrtak ujutro na oko 488 metara od pramca stoljetne olupine, četiri km ispod površine, rekao je kontraadmiral američke Obalne straže John Mauger na konferenciji za medije. “Krhotine su u skladu s katastrofalnim gubitkom tlačne komore”, rekao je Mauger.

Britanski ministar vanjskih poslova James Cleverly opisao je imploziju podmornice “tragičnom viješću” i rekao da britanska vlada podupire pogođene britanske obitelji.

Bijela kuća je objavila da su obitelji poginulih “prošle kroz potresno iskušenje u proteklih nekoliko dana, u našim su mislima i molitvama”.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.7 ° C
16.8 °
15.4 °
67 %
1kmh
0 %
Uto
15 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
23 °
Sub
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: