20.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Pedofilska skupina ‘vještice i čarobnjaci’ djeci davala alkohol i kokain pa ih grupno silovala

Djecu su uvjerili da ih mogu pretvoriti u pse i mačke. Mališani su mjesto gdje su ih zlostavljali nazivali 'kućom zvijeri'. Heroinski ovisnici su godinama organizirali grupna silovanja djece

Pročitajte još:

Sedam članova pedofilske skupine koji su se predstavljali kao “vještice i čarobnjaci” proglašeni su krivima za vođenje “monstruoznog” lanca seksualnog zlostavljanja djece u Glasgowu.

Nacionalno društvo za sprječavanje okrutnosti prema djeci (NSPCC) naveo je da je to jedan od najgorih slučajeva unazad nekoliko desetlja, a 11 članova pedofilske skupine suočilo se s nizom optužbi za zlodejla protiv troje djece, donosi Sky News.

Porota na Visokom sudu u Glasgowu danas je proglasila sedam članova krivima za seksualni napad i silovanje. Na suđenju, koje je trajalo više od dva mjeseca, rečeno je da su članovi skupine djecu osnovnoškolske dobi trovali alkoholom i kokainom te podvrgavali grupnim silovanjima na raznim imanjima.

Vjerovali da će ih pretvoriti u mačke i pse
Ovisnici o heroinu organizirali su redovita okupljanja kako bi provodili brutalno nasilje između 2010. i 2020. godine. Starija djeca bila su prisiljena zlostavljati mlađe dijete. Oni su pred sudom mjesto na kojima su ih držali zlostavljači nazvali “kućom zvijeri” te su tvrdili da su članovi skupine naplaćivali silovanja, dok su se neki od seksualnih prijestupnika smijali.

Iain Owens (45), Elaine Lannery (39), Lesley Williams (41), Paul Brannan (41), Scott Forbes (50), Barry Watson (47) i John Clark (46) proglašeni su krivima za silovanje i seksualni napad te za pokušaj ubojstva i kaznena djela vezana uz drogu.

Tijekom svjedočenja i policijskih razgovora djeca su otkrila da su ih stavljali u mikrovalnu pećnicu, pećnicu, hladnjak i zamrzivač u pokušaju da ih ubiju. Djeca su vjerovala da su njihovi napadači vještice i čarobnjaci koji su ih svojim “čarobnim štapićima” mogli pretvoriti u pse i mačke.

“Zaista šokantan slučaj”
Odvjetnici obrane tvrdili su da djeca možda lažu, ali tužitelji su rekli da bi bilo “pretjerano podmuklo” izmišljati zločine “najmonstruoznije vrste”. “Dvije vještice držale su moje noge, bilo mi je neugodno, sve su vještice i čarobnjaci gledali”, reklo je jedno dijete.

Matt Forde, direktor razvoja NSPCC-a, rekao je za Sky News: “Ovo je doista šokantan slučaj. Pomisliti da bi djeca mogla doživjeti iskustva koja su opisana. Bilo je nekoliko užasnih slučajeva tijekom desetljeća. Ali ovaj je uistinu šokantan i javnosti će biti teško pomisliti da djeca mogu doživjeti ovakva iskustva, da mogu biti izložena takvom namjernom i užasnom tretmanu, tako užasnom zlostavljanju.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
23.8 ° C
23.8 °
22.1 °
38 %
2.1kmh
0 %
Pon
21 °
Uto
24 °
Sri
22 °
Čet
23 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: