8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Putinov čovjek prijeti: ‘Zapad može zaustaviti jednu od deset naših nuklearnih raketa, provocirate nas da ih ispalimo’

Pročitajte još:

Prijetili su potapanjem Britanije, baltičke države nazivali su ‘kikiriki’ državama, govorili su kako će njihovo nuklearno oružje padati po Londonu, Berlinu, Parizu, Varšavi… Uglavnom, Putinovi propagandisti kao da se natječu tko će više zaprijetiti Zapadu.

Svoju kandidaturu sad su istaknuli i TV voditelj Vladimir Solovjov te zastupnik u Dumi Andrej Guruljov. Raspravljajući o situaciji u Ukrajini, rješavanju problema opskrbe Kalinjingrada… Završili su na novim prijetnjama nuklearnim oružjem…

– U Ukrajini mi koristimo tek 18 posto naših vojnih snaga. To trebate znati. Mi imamo snagu za direktan okršaj s vojnim savezom Zapada, ako to bude potrebno – konstatirao je na početku voditelj, piše Newsweek.

Rekao je i da Rusija treba probiti koridor iz Sankt-Peterburga duž obale Baltičkog mora. “Tek ćemo tada imati normalnu opskrbu Kalinjingrada”, dodao je.

Voditelj: Zapadni čelnici imali su srčane udare
Voditelj Solovjov i gost Guruljov zatim su prešli na temu nuklearnog oružja.

Solovjov je rekao da su politički čelnici na Zapadu “imali srčane udare” kada su bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko i ruski kolega Vladimir Putin razgovarali o raketnim sustavima Iskander i avionima Suhoj.

“Pokrit ćemo 100 posto Europe raketama. 9 od 10 će pogoditi”
Guruljov je rekao da će Iskander biti stacioniran uz zapadnu bjelorusku granicu i “pokriti 100 posto zapadne Europe”. Iskander rakete mogu nositi nuklearne glave.

Tvrdi da je njihova učinkovitost 90 posto.

“Devet od deset projektila doći će do cilja, a jedan mogu srušiti, događa se. Vjerujem da bi to bio sjajan rezultat i naši bi neprijatelji o tome trebali dobro razmisliti kad nas provociraju da upotrijebimo nuklearno oružje”, rekao je Guruljov, prenosi Newsweek.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: