6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Ruski gradonačelnik: Neki Rusi idu u rat da pobjegnu od zanovijetanja supruga

Pročitajte još:

Gradonačelnik grada ugljena Vorkute, Jaroslav Šapošnjikov, objavio je da jedna desetina muškaraca u Rusiji koji se dobrovoljno prijavljuju za rat u Ukrajini rade to da bi pobjegli od zanovijetanja svojih supruga.

“Oko 10% volontera koji idu na bojišnicu ide tamo jer su se njihove žene vjerojatno navikle na pristojan život i samo zanovijetaju”, kazao je Šapošnjikov.

Pozvao je Ruskinje da svojim muževima pruže čvrst oslonac i podršku, ali nije pojasnio na čemu temelji svoju procjenu od 10%.

Gradonačelnik je na društvenim mrežama objavio video panela koji je brzo postao viralan. Kasnije je branio svoje izjave, rekavši da su mediji izvukli njegove komentare iz konteksta.

“Ja sam domoljub. Ne mogu objektivno reći kako ovaj komentar djeluje na van. Riječi su izvučene iz konteksta, a neki su dali i svoje tumačenje. Morate pogledati cijeli video, ali općenito stojim iza onog što sam rekao – žena je oslonac i mora biti podrška muškarcu u svakoj situaciji”, rekao je gradonačelnik.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno je proglasio djelomičnu mobilizaciju kojom želi poslati još oko 300.000 ljudi u rat.DJELOMIČNA MOBILIZACIJA

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.2 ° C
7.2 °
4.8 °
90 %
0kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
23 °
Pon
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: