5.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Spašena Hrvatica koja je visjela sa stijena Veleža: Prebačena je u bolnicu

U prvim pokušajima spašavanje helikopterom nisu uspjeli doći do žene koja je zadobila teške ozlijede, pothlađena i dezorijentirana, ali svjesna

Pročitajte još:

Hrvatica koja se jučer zaglavila na stijenama planine Velež spasili su pripadnici GSS Mostar i ona je prebačena u mostarsku bolnicu, piše Klix.ba.

“Mi silazimo, ona je prebačena u bolnicu u Mostaru i nemamo daljnje informacije”, rekao je za Klix GSS Mostar. Prema neslužbenim informacijama, državljanka Hrvatske zadobila je teže tjelesne ozljede.

Podsjetimo, u akciju je bio uključen i helikopter Helikopterskog servisa RS, ali je on prestao s djelovanjem jer nije postojala mogućnost da priđe povrijeđenoj ženi.

Prema informacijama, povrijeđena žena visjela je na stijenama.

“Puno vam ne možemo reći osim da su ekipe na terenu, 40 ljudi je već gore, još 40 stiže, a 20 spasioca je u pripravnosti. Ovdje su sve gorske službe spašavanja koje su bile na raspolaganju, a akciju vodi Nadin Kevelj iz GSS Mostar”, kazao je jučer za “Avaz” Emil Balavac iz GSS-a Jablanica.

Spasioci za sada nemaju informacija kako je došlo do ove nezgode.

Točne ozljede planinarke neće biti poznate dok je ne spuste, no spasioci nagađaju da ima teške ozljede u vidu lomova kostiju, piše Klix.ba. Dodali su i da ne mogu procijeniti koliko će trajati akcija spašavanja, no da je planinarka sada u dobrim rukama.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: