5.7 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Vučić na sajmu oružja pohvalio hrvatsku vojsku: Dobri ste, ali naša je ipak malo bolja!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je u ponedjeljak Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "IDEX 2023" u Abu Dhabiju, u okviru radne posjete UAE-u. Komentarom prema hrvatskim predstavnicima na štandu je iznenadio i njih, ali i srpske novinare.

Pročitajte još:

Neočekivani pozdrav iznenadio je hrvatske predstavnike, a to je primijetio i sam Vučić koji je istaknuo da su “Hrvati ostali u šoku jer sam im se javio”, prenosi Kurir.

Vučić je u Abu Dhabiju pogledao štandove srpske vojske i naoružanja, a kasnije je obišao i ostale predstavnike.

– Hrvati imaju odličnu vojsku i odličnu vojnu industriju i ja to poštujem… A mi malo bolju. Đakovo je nekad bila najbolja tvrtka. Imaju odlučnu vojsku i puno ulažu, a na nama je da ne budemo slabiji – poručio je Vučić.

Među hrvatskim tvrtkama koje su se našle u Abu Dhabiju je Šestan-Busch. Tvrtka smještena u Prelogu bavi se proizvodnjom zaštitnih kaciga, a u tom su segmentu među najpriznatijima u svijetu.

Rat u Ukrajini dodatno je raširio vojni biznis, a Goran Basarac, menadžer za razvoj u Šestan-Buschu izjavio je prošle godine na sajmu u Nürnbergu da je potražnja velika.

– Traži se doslovce sve što se može prodati i poslati za Ukrajinu, neki ljudi su bili spremni i tražili da skinemo reklamne uzorke s naših lutki i postolja i da im to spakiramo, jer oni to kupuju odmah! – kazao je Basarac, dodajući da kad bi imao na lageru 10 tisuća kaciga da bi sve prodao za 20 minuta, piše Poslovni.hr.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.5 ° C
8.3 °
3.6 °
83 %
1kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
8 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: