3.9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Tomašević o ponovnom puknuću cijevi na Selskoj: ‘Do kraja tjedna trebalo bi biti sve sanirano’

Pročitajte još:

Uz Selsku je bila povećana izgradnja, a razvoj te stanogradnje nije pratio dovoljno razvoj infrastrukture. Prije dva dana, kada je nastalo prvo puknuće, upozoreni smo da bi moglo nastati još jedno, rekao je Tomašević

Rano jutros, po drugi put u dva dana, pukla je cijev na Selskoj cesti na zagrebačkoj Trešnjevci, točnije na križanju Selske i Baštijanove.

Na teren su odmah izašle sve nadležne službe kako bi zaustavile curenje vode, a s njima su stigli i gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegov zamjenik Luka Korlaet.

“Radi se o istom magistralnom cjevovodu koji je jedan od najbitnijih za opskrbu vode cijelog zapadnog dijela Zagreba. Nažalost, on je iz 64. godine. Uz Selsku je bila povećana izgradnja, a razvoj te stanogradnje nije pratio dovoljno razvoj infrastrukture. Prije dva dana, kada je nastalo prvo puknuće, upozoreni smo da bi moglo nastati još jedno dodatno puknuće jer dolazi do dodatnih naprezanja nakon što se manipulira sa samim magistralnim vodom kad se zatvara voda da ne bi došlo do većih šteta”, rekao je Tomašević.

Najnovije puknuće cijevi poplavilo je kuhinju i suterenske prostorije obližnje škole, a gradonačelnik je najavio da će se šteta pokriti iz gradskog osiguranja.

“Stvara se i veliki problem u funkcioniranju prometa budući da je ovo jedna od najprometnijih ulica u Zagrebu. Južni dio Selske trebao bi biti saniran do sutra navečer, dakle dio koji je oštećen nakon prvog puknuća. Ovaj dio koji je oštećen današnjim puknućem trebao bi biti saniran do kraja tjedna”, rekao je gradonačelnik, prenosi 24sata.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.3 ° C
6.6 °
0.8 °
88 %
0kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
10 °
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: