10.8 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Tomašević zakasnio 4 minute na posao, ali imao je dobar razlog: ‘Na Savskoj sam čekao Hitnu s jednom ženom, pozlilo joj je’

Pročitajte još:

Danas je obavljena primopredaja izvršnih ovlasti gradonačelnika Grada Zagreba, između dosadašnje zamjenice gradonačelnika ujedno i obnašateljice dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelene Pavičić Vukičević i novoizabranog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića.

Prema Zakonu, Tomaševićje dobio pismena izvješća o svim projektima, ali i podmirenim i nepodmirenim obvezama. Danas, tako, počinje novo poglavlje u upravljanju gradom, a i oni koji podržavaju, kao i oni koji ne podržavaju novog gradoančelnika složni su u jednom: neće mu biti nimalo lako.

Tomislav Tomašević je kasnio nekoliko minuta u poglavarstvo jer je, kaže, na Savskoj čekao Hitnu s prolaznicom. Kaže i da se kašnjenje neće ponoviti. Na ulazu u poglavarstvo dočekao ga je pljesak

Tomašević je kasnio četiri minute na posao, a pred poglavarstvom je rekao da je kasnio jer je na tramvajskoj stanici u Savskoj pozlilo nekoj ženi i s njom je čekao Hitnu pomoć.

Novinari su ga pitali kakav je osjećaj doći na preuzimanje dužnosti zagrebačkog gradonačelnika, na što je Tomašević odgovorio: “Osjećaj je dobar. Izjave će biti nakon sastanka. Hvala vam još jednom i oprostite što ste čekali.”

Primopredaja je počela u 8 sati. Ušavši u Gradsko poglavarstvo, Tomašević je dočekan pljeskom.

U gradskoj upravi dočekala ga je vršiteljica dužnosti gradonačelnice, Jelena Pavičić Vukičević.

Ovo je formalni čin, u kojem će novi gradonačelnik dobiti izvješće od prethodne uprave, očekuje se predaja izvješća na tisućama stranica.

1 1
N1

Za formalni čin primopredaje predviđeno je trajanje od sat vremena, nakon čega idu izjave za medije.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
9.4 ° C
9.8 °
6 °
76 %
3.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: