20.9 C
Zagreb
Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

U okolici Dicma popucale kuće: Ovako je zvučao potres od 4,6 Richtera u Dalmaciji, sve se intenzivno čuje

Pročitajte još:

Potres od 4,6 po Richterovoj ljestvici zabilježen je u srijedu u 21.57 sati na granici s BiH kod Buškog jezera, objavila je sinoć Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom na granici s BiH, kod Buškog jezera. Magnituda potresa bila je 4,6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice.

Jak potres koji je pogodio Srednju Dalmaciju se epicentrom na granici s Bosnom i Hercegovinom, nedaleko od Trilja, ipak je ostavio posljedice na građevinama. Na Facebook stranici Imocki crnjaci objavjena je snimka oštećenja kuće u okolici Dicma.

– Nije bio bezazlen, napisao je vlasnik optećenog objekta.

“Nadam se da ste svi dobro nakon potresa na području Cetinske krajine. Ako vam je potrebna bilo kakva pomoć slobodno se javite meni ili službama Stožera civilne zaštite grada Sinja”, poručio je na Facebooku sinjski gradonačelnik i saborski zastupnik, Miro Bulj.

Dogradonačelnik Splita i načelnik Civilne zaštite Bojan Ivošević rekao je za Dalmaciju danas da je u Splitu stanje dobro nakon potresa.

“U Splitu zasad nema prijavljene štete (osim par palih kupa) niti ozlijeđenih. Nadamo se da će tako i ostati. Pozivam građane da ostanu mirni i prate službene upute o postupanju u slučaju potresa. Naše službe su spremne i ako neka od susjednih općina bude trebala pomoć na raspolaganju smo”, poručio je Ivošević.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.5 ° C
21.1 °
18.2 °
46 %
6.2kmh
0 %
Pon
20 °
Uto
21 °
Sri
15 °
Čet
19 °
Pet
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9281
GBP
1,1663
CHF
1,0239
CNY
0,1286
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: