10.7 C
Zagreb
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

U Zagrebu pada snijeg: Od jutros su se dogodite tri prometne nesreće, najavili su ga još!

Pročitajte još:

Zbog snijega koji je krenuo padati u jutarnjim satima u Zagrebu, otežan je promet te je potreban dodatan oprez. Ceste su mokre i skliske. Na autocestama su tri prometne nesreće

U Zagrebu je počeo padati snijeg koji je ranije jutros zabijelio i potresenu Banovinu te Zagorje.

Ovdje možete gledati live kameru sa Sljemena.

Četvrtak je donio promjenu vremena. Već u ranim jutarnjim satima pala je kiša, koja se na kopnu pretvorila u snijeg. Palo ga je i u nizinama, tako da se, primjerice, u Zagrebu već stvorio tanak snježni pokrivač na cestama.

Prema podacima DHMZ-a, snježni pokrivač u Delnicama jutros je visok već 20 centimetara, dok ga na Zavižanu ima 36 cm. U Karlovcu je pokrivač visok jedan centimetar, u Krapini dva, a u Ogulinu osam centimetara.

1

“U četvrtak na istoku Hrvatske oblačno, povremeno uz kišu, a uglavnom u zapadnijim predjelima i susnježicu te snijeg. Temperatura zraka većinom od -1 ujutro do četiri popodne na krajnjem istoku.

U središnjoj Hrvatskoj također razmjerno hladno, od -1 do tri stupnja. Bit će oblačno uz oborine na granici kiše i snijega. Na sjeverozapadu se može stvoriti i tanji snježni pokrivač, a u noći i ujutro moguća je i izraženija poledica.

I na zapadu Hrvatske većinom oblačno, uz kraća sunčana razdoblja uz obalu sjevernog Jadrana. Povremeno će padati kiša, u gorju i susnježica i snijeg, a još u noći u Gorskom kotaru kiša se može smrzavati na tlu. Jugo će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak, navečer podno Velebita i buru”, prognozirala je za HRT meteorologinja DHMZ-a Petra Mikuš Jurković.

Niti na obali neće biti suho. No, snijeg će ondje zamijeniti jaka kiša.

“U Dalmaciji nakon juga – umjeren do jak jugozapadnjak, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Mjestimice će biti i obilne kiše praćene grmljavinom, a s obzirom na to da je tlo već vrlo natopljeno, moguće su i bujične poplave. Temperatura bez izraženog dnevnog hoda, od pet do devet stupnjeva u unutrašnjosti te između 10 i 14 na obali.

Podjednake vrijednosti i na jugu Hrvatske, gdje će biti promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno i intenzivne pljuskove s grmljavinom, a na moru su moguće i pijavice. Jako jugo ujutro će slabjeti i okretati na jugozapadnjak”, prognozirala je Mikuš Jurković.

U Zagrebu su gužve, na autocestama prometne nesreće, čak tri u posljednjih nekoliko sati.

na autocesti A1 sudar je kraj čvora Bosiljevo u smjeru Dubrovnika u km 68+500, gdje se prometuje jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 40 km/h, javljaju iz HAK-a.
na autocesti A1 nesreća je na 34+450 km između čvora Jastrebarsko i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika i vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h
na autocesti A2 Zagreb-Macelj sudar je između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba i promet teče usporeno.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
10.7 ° C
12.7 °
7.8 °
94 %
1kmh
1 %
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
22 °
Sri
15 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1649
CHF
1,0258
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: