15.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Upao je ravno u klopku: Muškarac s Paga dopisivao se s lažnom 12-godišnjakinjom, uhvatili ga lovci na pedofile

Pročitajte još:

Problem pedofilije i zlostavljanja na društvenim mrežama i internetu općenito je zajednički problem kojeg zajedno moramo i rješavati, poručili su iz policije i zahvalili organizaciji Stop pedofiliji

Muškarac (33) s Paga slao je djevojčici (12) obnažene fotografije – fotografiju svog spolnog organa, sebe u boksericama, ispitivao ju je li sama i smije li ju “pitati nešto intimno”, javlja Informativni centar Virovitica (ICV).

Djevojčicu je muškarac ispitivao brojne osobne i intimne stvari i bio je uporan.

Srećom, bila je riječ o ‘lažnoj’ djevojčici – diverziji iza koje stoji organizacija Stop pedofiliji, grupa lovaca na pedofile sa sjedištem u Srbiji, koja je, predstavljajući se kao djevojčica uspjela nagovoriti muškarca da se za dokaz da nije netko drugi fotografira s prstom na usnama.

Pokazalo se kako je riječ o 33-godišnjaku s Paga.

Prema zasad neslužbenim informacijama, riječ je o zaposleniku zadarskog Zavoda za hitnu medicinu. Muškarac je uhićen, a uz PU zadarsku, u procesuiranju cijelog slučaja pomogla je i PU virovitičko-podravska.

Organizacija Stop pedofiliji koja je na društvenim mrežama objavila prepisku s muškarcem zahvalila je PU zadarskoj i PU virovitičko-podravskoj na podršci.

– Po procjeni, a nakon kratke prepiske s predatorom, shvatili smo da se radi o osobi koja je lako moguće pisala i drugoj djeci. Jednostavno nije taktizirao, bio je jasan i njegove su namjere bile jasne, rekli su iz Organizacije za ICV.

Slučaj su odmah prijavili hrvatskoj policiji koja je odmah reagirala.

– Pozdravljamo rad Organizacije Stop pedofiliji koja predano radi na otkrivanju predatora i s kojima smo ostvarili jako dobru suradnju. Problem pedofilije i zlostavljanja na društvenim mrežama i internetu općenito je zajednički problem kojeg zajedno moramo i rješavati. Pozivamo još jednom roditelje da obrate pozornost na to s kim se dopisuju njihova djeca i što ti ‘prijatelji’ na društvenim mrežama žele od njih. Neka svaki ovakav slučaj odmah prijave – rekli su iz PU virovitičke za ICV.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.8 ° C
16.6 °
13.6 °
29 %
2.1kmh
0 %
Pet
16 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: