12.5 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Ustanak protiv korona mjera! ‘Nećemo podjele na cijepljene i necijepljene, ovo je nasilje’

Pročitajte još:

Treći dan za redom na Markovom trgu u večernjim su se satima okupili protivnici covid-potvrda i cijepljenja. Među okupljenima su i Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku, kao i Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je uhićen nakon što je u veljači ove godine otvorio teretanu unatoč restrikcijama, javlja Index.

Klarić je optužio medije da cenzuriraju protivnike covid-potvrda. Prosvjednici su nosili transparente: “Necijepljeni ne zaslužuju otkaz”, “Ne želimo podjele na cijepljene i necijepljene”…

Jedna od prosvjednica kaže da njena kći mora dokazati da nije bolesna ako želi nastaviti školovanje. “To je kršenje ustavnih prava”, kaže.

“Necijepljeni ne zaslužuju otkaz”
Prosvjednici su nosili transparente. “Necijepljeni ne zaslužuju otkaz”, “Ne želimo podjele na cijepljene i necijepljene”, piše na transparentima.

9f2b948d 8a50 48db 8b1e 8658c4647889

Prosvjednik: Zašto Crkva šuti?
Prosvjednik Ante Fanić je rekao da je zabrinjavajuća podjela na cijepljene i necijepljene.

“Ovo je temeljno pitanje ustavnih prava. Nije dobro da se građanima zabranjuje pristup državnim institucijama”, kaže.

“Ovo je čista primjena sile i rasap sustava”, kaže. “Pozvao bi naše pastire da se zauzmu za dostojanstvo čovječanstva. Crkva bi trebala podržavati život u miru i da nas nitko ne dijeli”, rekao je.

Dodaje i da je pitanje zašto Crkva šuti.

Klarić: Multipliciramo se kao virus
Andrija Klarić kaže da ih je sve više. “Multipliciramo se kao virus”, rekao je.

Nastavljamo se okupljati, kaže.

“Ne prihvaćamo nasilje nas našim tijelom, ali ni nad tuđim”, rekao je. “Tko da slobodu za sigurnost, nije zaslužio niti jedno”, kaže.

“Nema predaje”, rekao je Klarić.

Domazet-Lošo: Cijepljenje je molekularno tetoviranje
Tomislav Domazet-Lošo, izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i sin umirovljenog admirala Davora Domazet-Loše, kaže da su mRNA cjepiva jako opasna.

“Moja poruka je vrlo kratka, ovdje sam da obranim znanstvenu istinu. Cijeli život se bavim mRNA molekulama. Ja dobro znam da se one ugrađiju u genom i da su cjepiva na bazi mRNA vrlo opasna genska terapija i mogu izazivati tumorske bolesti i mijenjati genom naše djece”, rekao je.

“Cijepljenje je molekularno tetoviranje i uništavanje budućih generacija. Svi koji vam govore drugačije nemaju pojma i nisu to studirali”, kaže.

Prosvjednici su nakon govora krenuli u povorku koja će obići trg, molili su krunicu i “Zdravo Kraljice”.

Nakon molitve im je preko razglasa rečeno da dođu i sutra te da povedu i prijatelje.

Na prosvjedu je bio i Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta, kaže da ne bi bilo dobro da Crkva uvede restrikcije za dolazak na misu.

Prosvjed je održan i sinoć
Podsjetimo, prosvjedovali su i sinoć, kada ih se na trgu okupilo nekoliko stotina.

Prosvjednici su sinoć molili krunicu i hodali u koloni kojoj je na čelu bio čelnik ultrakatoličke udruge Vigilare Vice Batarelo. Održali su i govore.

Prosvjedi su sinoć održani i u drugih šest gradova, a najavljeni su i večeras u Osijeku, Zadru, Splitu, Šibeniku, Puli te Vinkovcima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
11.4 ° C
12.7 °
6.1 °
49 %
2.1kmh
20 %
Pet
15 °
Sub
9 °
Ned
9 °
Pon
11 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: