7.7 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Policajci u Mostaru pretukli mladića zbog kršenja mjera, suspendirani su

Pročitajte još:

U BiH se pojavila snimka na kojoj se vide dva policajca kako brutalno mlate mladića, a nastala je u Mostaru.

Snimku je prvi objavio portal Pogled.ba, a uskoro su je prenijeli i ostali mediji u BiH.

Navode da se mladić vraćao u stan oko 23 sata u subotu te je očito prekršio zabranu kretanja koja je na snazi u ovom kantonu zbog pandemije koronavirusa.

“Nakon premlaćivanja odvezen je u PU Mostar gdje mu napisana kazna za kršenje mjere policijskog sata i pušten je sam u pola noći da pješači bez medicinskog pregleda. Nakon što mu je pozlilo u domu, mladić se sam javio na CUM SKB Mostar gdje su mu utvrđene ozljede”, navodi se u poruci koju je dobila redakcija portala Pogled.ba.

Scenu premlaćivanja osim nadzornih kamera na ulazu zgrade snimili su i stanari iz susjednog ulaza.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić rekao je da će u ponedjeljak biti objavljene službene informacije vezane uz incident.

Policija se ispričala mladiću, policajci suspendirani
Policajci koji su brutalno pretukli mladića u Mostaru udaljeni su s dužnosti, odnosno suspendirani, a slučaj je predan Tužiteljstvu.

“Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije-kantona najoštrije osuđuje brutalan ispad policijskih službenika koji se dogodio 10.4.2021. u 23:05, a za koji nema opravdanja”, navode iz MUP-a HNK.

Ističu da se radi o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavaju cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo.

“Dvojica policijskih službenika su odmah udaljena s dužnosti. Pokrenuta je unutarnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovog ponašanja te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika”, navode iz MUP-a HNK.

Naglašavaju da je početna informacija o događaju proslijeđena Tužilaštvu HNK.

“Takvom ponašanju i takvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima”, poručuju iz MUP-a HNK.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.8 ° C
9.9 °
7.6 °
75 %
1.5kmh
0 %
Čet
10 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: