9.6 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Velika akcija u tijeku: Počela uhićenja sudaca koje je Mamić prozvao

Pročitajte još:

USKOK je još ranije potvrdio da istražuje osječke suce slijedom Mamićevih navoda, a nedavno je iskaz u BiH dao i sam Zdravko Mamić…

Od ranih jutarnjih sati u Osijeku je u tijeku USKOK-ova akcija.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, u tijeku su uhićenja trojice sudaca koje je Zdravko Mamić optužio za primanje mita.

Među osumnjičenima je navodno i Drago Tadić te oba Mamića. Pred kućom Ante Kvesića je policija, može se pretpostaviti da rade pretrage domova.

Mirnije je pak na adresi Darka Krušlina pred kojom trenutačno nema policijskih automobila.

Podsjetimo, suci Vekić i Krušlin su navodno 24. srpnja 2017. bili na maksimirskom stadionu na kojem se igrala utakmica između Hrvatske i Ukrajine. Prema navodima osuđenog Mamića, on ih je tada upoznao, a tvrdio je i da je razgovarao s njima o svom predmetu. Krušlin je inače bio predsjednik sudskog vijeća koje je Mamića osudilo na šest i pol godina zatvora, a tu je presudu nedavno potvrdio i Vrhovni sud. Osuđeni Mamić tvrdi i da je tada sa svoje ruke skinuo sat i dao ga Krušlinu. U svom očitovanju Krušlin je pojasnio da se tada popilo, te da je na povratku u Osijek, shvativši da mu je na ruci Mamićev sat, taj sat odmah odlučio vratiti. Tvrdi da ga je dao osobi koja je s njim bila u vozilu i da je ta osoba sat vratila Mamiću. Sudac Vekić i Krušlin pojavili su se i u Buševcu na nekoj proslavi na kojoj je bio i Mamić, a osuđeni bjegunac tvrdi da se i tada razgovaralo o njegovu predmetu. Prozvani suci, koje Mamić javno optužuje i da su od njega uzeli poveću svotu novca, u svojim su javnim istupima sve navedeno više puta demantirali.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.1 ° C
11.6 °
8.1 °
61 %
3.6kmh
0 %
Čet
11 °
Pet
14 °
Sub
8 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: