6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Velika akcija USKOK-a! Uhićena bivša tužiteljica u slučaju Agrokor, policija je i kod Piruške Canjuge

Pročitajte još:

Uhićena je bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin. Sumnja se da je tužiteljica Canjugi davala informacije u predmetu Agrokor

U novoj akciji USKOK-a jutros je na zagrebačkom području uhićeno više ljudi. Među uhićenima su i bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin.

Njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković potvrdio nam je tu informaciju. Još se ne zna zašto su uhićeni.

Jutarnji list doznaje da je policija jutros pokucala na vrata i Piruške Canjuge za koju se sumnja da je od tužiteljice dobijala informacije u predmetu Agrokor. U aferi Agrokor optužnica još nije postala pravomoćna, a s Ivicom Todorićem je optužena i u aferi “mali Agrokor” u kojoj je u listopadu 2020., nepravomoćno oslobođena optužbe.

Piruška Canjuga bivša je članica Uprave Agrokora. Njezin suprug Zlatko Canjuga bio je savjetnik predsjednika Franje Tuđmana za društvene djelatnost te čelnik NK Croatije.

Jutarnji piše da su se na meti istražitelja našla i dva poslovna partnera Gorana Puklina, navodno zbog zlouporaba u gospodarskom poslovanju.

Večernji list neslužbeno doznaje da je riječ o nečemu što je proizašlo iz afere “Janaf”, gdje je Puklin bio pod sumnjom da je skrivao novaca Dragana Kovačevića bivšeg šefa Janafa, a Puklinova supruga je zbog te afere dala ostavku. Navodno bi ova nova uhićenja mogla imati veze s malverzacijama počinjenim na štetu Lutrije.

Mirela Alerić Puklin poznata je kao bivša tužiteljica koja je radila na predmetu Agrokor, a podnijela je ostavku nakon što je USKOK prošle godine istraživao njenog supruga kod kojeg su pronašli četiri milijuna kuna za koje pretpostavljaju da pripadaju Draganu Kovačeviću, glavnom osumnjičenom u slučaju JANAF.

“Novac pronađen u mojem stanu, kojeg koristi i moj suprug, nije novac Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznajem, već je to novac mog supruga. Sve okolnosti inkriminiranog događaja bit će predmet dokaznog postupka tijekom kojeg će biti potrebno razmotriti sve relevantne okolnosti u svrhu utvrđivanja stvarnog i istinitog činjeničnog stanja”, tvrdila je u listopadu 2020. Alerić Puklin.

Naglasila je da je njezin rad u slučaju Agrokor bio “iznimno predan i savjestan” te da je jedini razlog njenog razrješenja zaštita osobnih i obiteljskih prilika, kao i ugleda Državnog odvjetništva.

Tijekom dana policija bi trebala pretražiti domove i druge prostorije koje koriste osumnjičenici, nakon čega slijedi ispitivanje u Uskoku te odluka o pokretanju istrage i eventualno određivanju istražnog zatvora.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.2 ° C
7.2 °
4.8 °
90 %
0kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
23 °
Pon
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: