6.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Vidović Krišto pita Vladu: Na čijoj luksuznoj jahti ljetuje Zdravko Marić?

Pročitajte još:

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto poslala je zastupničko pitanje premijeru Plenkoviću vezano uz ljetovanje ministra financija Zdravka Marića. Vidović Krišto zanima u čijem je vlasništvu jahta na kojoj ljetuje ministar.

Zastupničko pitanje Karoline Vidović Krišto prenosimo u cijelosti:

“Dok standard hrvatskih građana rapidno pada, ministri demonstriraju svoju raskoš i prijezir prema svojim građanima.

“Pad životnog standarda hrvatskih građana poprima dramatične okvire. Prije nekoliko dana financijska agencija FINA objavila je da je u prvih sedam mjeseci ove godine broj blokiranih građana porastao za 4.8%, čime se ukupan broj blokiranih građana popeo za 11.024, na 242.686.

Ako se uzme ukupan broj stanovništva, to znači da je više od 5% građana u Hrvatskoj blokirano. Za pretpostaviti je da je većina blokiranih osoba radno sposobno stanovništvo, što znači da je blokiran ogroman broj onih građana koji su u aktivnom radnom odnosu.

Struktura kamata na sveukupan dug blokiranih osoba je posebno signifikantna jer iznosi nevjerojatnih 38%”, piše Vidović Krišto.

“Tko je odgovoran za navedeno stanje? Ministar koji svoj odmor provodi na luksuznoj jahti”
“Kada se ovim dramatičnim brojkama pridodaju činjenice iz izvješća Europske komisije, prema kojima je hrvatsko pravosuđe najgore u EU, a hrvatski građani imaju najlošiju platežnu moć odmah poslije Bugarske, onda se postavlja opravdano pitanje – tko je odgovoran za navedeno stanje, te što oni koji su najodgovorniji za gospodarsko stanje u RH, a to je hrvatska vlada, čine da se to stanje promijeni?

U medijima je objavljeno da potpredsjednik vlade i dugogodišnji ministar financija, Zdravko Marić, svoj godišnji odmor provodi na luksuznoj jahti. Upravo je resor navedenog ministra najodgovorniji za broj blokiranih hrvatskih građana, čije su blokade vrlo često protuzakonite, a za naglasiti je da je sam Ovršni zakon najnepravedniji i najbezobzirniji prema svojim građanima u cijeloj Europskoj uniji.

U medijima je objavljeno kako upravo ministar financija svoj godišnji odmor provodi na luksuznoj jahti.

Slijedom navedenog, molim Vas odgovorite mi:

1. U čijem je vlasništvu navedena jahta?

2. Ukoliko jahta nije u vlasništvu ministra financija, to znači da je nečiji gost. Molim informaciju tko je ugostio ministra Marića na svojoj jahti?”, napisala je Krišto.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.2 ° C
8.8 °
4.8 °
80 %
1kmh
0 %
Čet
7 °
Pet
14 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
8 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: