6.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Vili Beroš: Čekaju nas velike reforme, ovakav zdravstveni sustav nije održiv

Pročitajte još:

Ministar zdravstva Vili Beroš, izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na svečanosti obilježavanja Dana općine Jelsa, rekao je da su turistički parametri sjajni, i istaknuo da je to posljedica promišljanja Stožera civilne zaštite još od ožujka, ali i svih koji mjere poštuju. Istaknuo je i da ovakav zdravstveni sustav nije održiv, te najavio da ga čekaju velike reforme

Kako prenosi HRT, ministar je pozvao na oprez jer se ne zna kakvo će stanje biti na jesen te kazao da je cijepljenje jedini izlaz iz krize.

U Hrvatskoj je do sad cijepljeno 49,7 posto odraslog stanovništva.

– Još smo u “narančastom”, ali naše pozicioniranje po ECDC-ovoj ljestvici je nestabilno, brojevi koji rastu upozoravaju da je virus među nama, i uskoro bi se ta slika na ljestvici mogla pokvariti. To neće prekinuti turističku sezonu, ali ako dođe do razbuktavanja pandemije, to može poremetiti zdravstvene planove i planove za postsezonu – rekao je Beroš, prenosi HRT.

Poručio je kako zdravstvo očekuje potrebne velike reforme te da je zdravstveni sustav opterećen mnogim problemima.

– Ova kriza naglasila je sve što je dobro u zdravstvenom sustavu, ali i mnoge negativnosti. Zadnjih godinu dana svjedočim da ovakav zdravstveni sustav nije održiv. Imamo koncept potrebnih reformi, one su nužne, za dobrobit svih nas – rekao je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
0.5kmh
75 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: