6.8 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Zatočio bivšu kako bi je silovao, pomagala mu je prijateljica: Djevojka je tukla i brisala poruke. On će u zatvor

Pročitajte još:

Žrtvu njezin bivši dečko držao zatočenu u stanu pet i pol sati, a njegova prijateljica ju je tukla nastojeći je prisiliti da iz mobitela izbriše poruke koje ju komprimitiraju

U Splitu je na kaznu od 16 mjeseci zatvora nepravomoćno osuđen 31-godišnjak koji je svoju bivšu djevojku zatočio u stanu u Trogiru i pokušao silovati. Uz njega je na uvjetnu kaznu od sedam mjeseci zatvora osuđena 26-godišnjakinja, piše Dalmatinski portal.

Na uvjetnu kaznu od sedam mjeseci zatvora osuđena je 26-godišnjakinja koja je potom došla u stan i tražila da izbriše poruke iz mobitela koje bi i nju mogle kompromitirati. Udarala ju je rukama i nogama po glavi i tijelu, a onda zajedno s okrivljenim ‘lomila’ prste kako bi otključali mobitel. Na kraju su to uspjeli. Pobrisali su poruke i pustili oštećenu na slobodu.

Sud je u potpunosti poklonio vjeru žrtvi koja je u tri navrata detaljno opisala iskustvo te svjedokinjama koje su imale prvi kontakt s njom. Radi se o prijateljici žrtve i njezinoj majci. Ponovile su istu priču kao i oštećena koja je u stanu bila zatočena pet i pol sati. Pokušavala se izvući, ali joj bivši dečko nije dao van stana. Čak mu je u jednom trenutku zaprijetila nožem, no brzo ju je razoružao.

“Hoćeš me poslušati ili će biti svega?”
Bilo mu je važno da bivšu zadrži do dolaska drugookrivljene koja je tražila da iz mobitela izbriše poruke intimne naravi u vezi muškarca s kojim su obje ranije bile u vezi. Zbog njega se oštećena prije nekog vremena obratila drugookrivljenoj, ali ni tada nisu našle zajednički jezik.

‘Hoćeš me poslušati ili će biti svega?’, pitala ju je i počela udarati nakon što nije dobila odgovor, navodi se u presudi.

Okrivljenici su tvrdili da nisu krivi. On je demantirao da se dogodio bilo kakav pokušaj silovanja i da je uopće zatočio bivšu. Mogla je otići kada je htjela, kazao je. Slično je ustvrdila i drugookrivljena koja negira udaranje. Bilo joj je stalo samo da se izbrišu poruke.

Sud je kod odmjeravanja sankcije cijenio korektno držanje okrivljenika pred sudom, njihove obiteljske prilike, kao i to što oštećena nije zainteresirana za kazneni progon i nije postavila imovinsko-pravni zahtjev. Otegotno je bilo što ovakva djela predstavljaju veliku društvenu opasnost, zaključuje se u presudi.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.2 ° C
8.8 °
4.8 °
80 %
1kmh
0 %
Čet
7 °
Pet
14 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
8 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: