10.8 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Željka Antunović: “Ne znam što je u cjepivu, ali ne znam ni što je kroasanu, bureku ili ćevapima”

Pročitajte još:

Nekadašnja ministrica obrane u Vladi SDP-a Željka Antunović objavila je na društvenoj mreži Facebook da je primila cjepivo protiv koronavirusa. U objavi je objasnila zašto se cijepila, iako ne zna točno sve sastojke cjepiva.

“Cijepila sam se protiv covida. I ne, nemam pojma što je u cjepivu, ni u svim onima koja sam dobila kao dijete, kao što nemam pojma ni što sve zapravo ima u lijekovima poput Neofena ili Andola, koje uzmem kad zaboli glava ili udari fibra, ni što je u drugim tretmanima – anesteziji prilikom operacije ili najobičnijeg popravka zuba, antibiotiku protiv upale, ni u cjepivu protiv tetanusa, gripe, protiv ospica ili u cjepivima za djecu”, napisala je Željka Antunović i dodala da vjeruje svom doktoru kada kaže da je potrebno.

Ističe da ne zna pouzdano ni što je sve ‘u kroasanu, bureku ili ćevapima’, drugoj hrani koju pojede ili piću koje popije. “Ne znam niti svaki sastojak mog sapuna ili šampona ili dezodoransa. Ne znam dugoročni učinak korištenja mobitela niti je li kafić u kojem sam upravo popila duži espresso zaista koristio čiste šalice i je li osoblje opralo ruke”, naglašava.

Puno je stvari koje ne znam i nikada neću znati.

Znam samo jedno – život je kratak, jako kratak, a ja i dalje želim raditi nešto drugo osim da sam doma. I dalje želim izlaziti, družiti se i putovati i grliti ljude bez straha i pronaći onaj osjećaj života ‘otprije’.

Kao dijete i kao odrasla osoba cijepila sam se protiv zaušnjaka, ospica, rubeole, dječje paralize, vodenih kozica i još dosta drugih bolesti; moji roditelji i ja vjerovali smo znanosti i nikada nismo morali patiti niti prenijeti bilo koju od navedenih bolesti.

Cijepila sam se, ne zato jer vlada kaže da treba, nego:

* Da se ne razbolim i ne umrem od Covida-19.

* Da ne zarazim svoje najbliže i najdraže ali i one malo manje bliske i drage, pa čak i one potpuno nepoznate

* Da ne zauzimam bolnički krevet ako se razbolim.

* Da zagrlim svoje najdraže

* Da ne moram raditi PCR ili antigenske testove da bih otišla u kino, na koncert, u kafić ili restoran, na putovanje i još mnogo toga što slijedi…

* Da živim svoj život.

* Da mi se dijete vrati u školu i bavi se sportom…

* Da Covid-19 postane stara, loša uspomena.

* Da nas zaštitim. SVIH NAS!”, objavila je Antunović.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
9.4 ° C
9.8 °
6 °
76 %
3.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: