25.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

DALMATINSKI HOTELIJER: Sve ovisi o jednome: ‘Ono što iščekujemo 12. travnja je spasonosno’

Pročitajte još:

Hrvatska je odavno bacila sve karte na turizam. I to onaj ljetni na moru. I ova sezona je neizvjesna, ali pripreme na jugu su krenule.

Uskrs je inače bio nagovještaj kakva bi sezona mogla biti. Od 50-ak dubrovačkih hotela, ovog Uskrsa bilo je otvoreno tek njih 12. Od prvog travnja otvoren je i hotel u kojem je direktor Hrvoje Brbora koji za RTL  kaže kako njegova kuća trenutačno ima 30 gostiju od 320 koliko mogu primiti.

“Sada smo očekivali toliko, ali jednostavno situacija se mijenja iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, recimo kad se cjepivo otkrilo u 11 mjesecu rezervacije su buknule pa kad se u prvom mjesecu vidjelo kako to cjepivo neće baš ići tim tempom, onda su te rezervacije usporile pa su onda brojevi zaraženih pali pa smo onda ponovno bili bolji s rezervacijama pa su onda ponovno zadnjih tjedana loši brojevi i onda su nam rezervacije dosta pale.”, opisuje za RTL

Zbog takvih oscilacija kaže da je teško išta prognozirati ali u jednoj mjeri vide spas.

“Ono što čekamo i iščekujemo što je spasonosno za Dubrovnik je 12.4. i obraćanje Borisa Johnsona koji bi trebao uliti nadu i dopustiti Englezima da krenu jer koliko je poznato Dubrovnik je većinski britansko tržište i nama su Britanci vrlo bitni da nam sezona bude uspješna. Nismo kao drugi dijelovi Hrvatske tipa sjeverni Jadran gdje su Austrijanci, Slovenci, Nijemci, oni će vrlo brzo doći ako se epidemiološka situacija popravi. Nama je ipak, mi smo avio destinacija i dosta drugih faktora ovise o tome.”, kaže.

Sadašnji gosti su većinom Hrvati i jedan Austrijanac, a napominje kako je jako teško prijeći granicu: ‘Imate situaciju gdje gosti iz Zagreba ne znaju mogu li doći do Dubrovnika jer ne znaju kako proći Neum, da li im treba PCR test za prolazak, tako da je Hrvatima upitno kako doći do Dubrovnika da ne govorim o nekim drugim zemljama’.

Kaže kako su spuštali cijene, ali kaže kako se sedmi i osmi mjesec prodaju po njihovim normalnim cijenama. Naglasio je kako nije stvar u cijenama, nego u potražnji: ‘Ako se bude moglo putovati mi ćemo moć ponovno biti vrlo brzo na starim cijenama, ali dok se to ne dogodi ostane nam samo čekati’.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
25.1 ° C
26.1 °
22.6 °
34 %
4.1kmh
0 %
Uto
25 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: