7.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Hrvatska još nije prošla: Evo što Hrvatskoj sad treba za prolazak u drugi krug

Pročitajte još:

Za prolazak u drugi krug Hrvatska još treba u ponedjeljak od 18 sati svladati otpisanu Ukrajinu, no to je sve uz uvjet da Francuska pobijedi Srbiju

Hrvatska je pobijedila Srbiju 23-20 i osvojila prve bodove na Europskom prvenstvu. I premda je svladala izravnog konkurenta za drugo mjesto, nije osigurala drugi krug. Što, dakle, “kaubojima” treba?

Ako pobijedi Ukrajinu

Ti su bodovi bili unaprijed upisani i Hrvatska mora pobijediti autsajdera skupine. No, ni to ne mora biti dovoljno.

Naime, uz našu pobjedu, Srbija ne smije pobijediti Francusku. Ako Srbi to uspiju, zatvorio bi se krug tri momčadi sa po četiri boda i odlučivala bi međusobna gol razlika u tom krugu. Francuska je Hrvatsku pobijedila s +5, a Hrvatska Srbiju s +3. Dakle, pobjeda Srba s dva razlike izbacila bi naše!

Ako bude neodlučeno

Bod protiv Ukrajine bio bi nam dovoljan ako Srbija ne pobijedi Francusku. U tom raspletu prošli bismo s uz remi Srba i Francuza i, dakako, očekivanu pobjedu olimpijskih prvaka.

Ako izgubimo od Ukrajine

Ako Hrvatska izgubi, Srbi ne smiju uzeti bod Francuzima. A čak i ako Srbi izgube od Francuske, u krugu tri reprezentacije s dva boda gleda se međusobna gol razlika u tom krugu, pri čemu je Srbija u prednosti zbog +8 protiv Ukrajinaca.

Naime, skupinu prolaze dvije reprezentacije, a bodovi iz njihove međusobne utakmice prenose se. U drugom krugu dolaze dva najbolja iz skupine A (Danska te Slovenija ili Crna Gora) i B (Island, Nizozemska, Mađarska, Portugal).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.9 ° C
7.7 °
5.8 °
93 %
0.5kmh
75 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: