22.9 C
Zagreb
Petak, 10 svibnja, 2024

Evo kakvu kaznu Leko može očekivati zbog isključenja na utakmici Superkupa

Trener Hajduka Ivan Leko isključen je na utakmici SuperSport Superkupa zbog prigovora, psovanja glavnog suca Darija Bela i ulaženja u teren. Sigurno je da ga čeka kazna, samo je pitanje koliko teška

Pročitajte još:

Članak 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a daje odgovor koliku kaznu može očekivati trener Hajduka Ivan Leko nakon sve što je izvodio na utakmici SuperSport Superkupa u subotu protiv Dinama na Maksimiru. Na samom kraju prvog poluvremena sudac Dario Bel isključio ga je, a Leko je obračun navodno nastavio i na putu prema svlačionicama.

“Za naguravanje/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca igračima slijedi zabrana igranja od jednog do pet mjeseci ili od dvije do deset utakmica, a za dužnosnike zabrana obavljanja funkcija od dvije do deset utakmica ili od jednog do pet mjeseci.”

Štoviše, mjesec dana, kao najstrožu kaznu za taj slučaj, pravilnik propisuje i za prigovor na odluku suca, bez psovanja ili vrijeđanja.

Dakle, najmanja kazna Leki bit će dvije utakmice zabrane vođenja. Izgledno je i mjesec dana, što može značiti četiri utakmice, ali dok se disciplinska komisija sastane i odluči, pa se Hajduk žali, pa se žalba odradi… i prošli svi derbiji! Što znači da bi Hajduk lako mogao s prvim trenerom na Dinamo, Rijeku i Osijek u prva tri kola HNL-a, a onda bez njega protiv Slavena, Rudeša, možda i Varaždina i Istre.

– Nek’ me kazne i s deset utakmica! – izazvao je Leko.

Neće biti deset, ali neće ni proći ‘lišo’.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.1 ° C
22.2 °
18.2 °
43 %
3.1kmh
0 %
Pet
23 °
Sub
23 °
Ned
25 °
Pon
21 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9275
GBP
1,1622
CHF
1,0236
CNY
0,1284
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: